750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Çatal, Kaşık ve Bıçak Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Yeni Evliler İçin Tavsiyeler

22-08-2023 17:23
Çatal, Kaşık ve Bıçak Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Yeni Evliler İçin Tavsiyeler

Evlilik hazırlığınızda sıra çeyiz seti alışverişinize geldiğinde yemek masalarınızı süsleyen çatal kaşık ve bıçak setleri sofra estetiğinin olmazsa olmazıdır. Şekline, ağırlığına, malzemesine ve rengine göre birçok markanın çeşitli modelleri bulunur. Şüphesiz bu farklılığın ve zenginliğin içerisinde sizin için en uygun takımı satın alarak doğru bir yatırım yapmanız gerekir. Şık sofralarınıza yakıştıracağınız modern ve aynı zamanda uzun ömürlü kullanabileceğiniz kaliteli bir takım almanız için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik.

 

Daha Dayanıklı Daha Uzun Süreli Kullanım

Çatal, kaşık ve bıçak takımları çeyiz seti olarak mağaza ve online alışverişlerde ayrı parça olarak tekli olmasından ziyade genellikle kutulu setler halinde satın alınır ve evlilik süresince çok sık değiştirilmeyip yıllar boyu kullanılır. Bu nedenle satın alınırken ilk dikkat edilmesi gereken detay ürünün kalitesi ve malzemesidir.

 Paslanmaya karşı dayanıklı olduğu için paslanmaz çelik ile üretilen çeyiz seti takımları daha çok tercih edilir. Günümüzde paslanmaz çeliğin yüzlerce kalite sınıfı vardır ve teknolojinin gelişmesiyle de birlikte yeni kalite sınıfları üretilmektedir. Bu durum her ne kadar bizlere geniş seçenekler sunsa da tanınmış ve güvenilir markaların kaliteli malzemeli çeyiz seti ürünlerini tercih etmek uzun dönemli kullanım imkânı sunar. Ek olarak satın alacağınız ürünün özelliklerini ve garantisini önceden araştırmanız gerekir.


Peki Çatal Kaşık ve Bıçak Setlerinizin Üzerindeki Numaraların Bir Anlamı Var mıdır?

Sofra takımınızı elinize aldınız ve üzerinde 18/10, 18/8 ya da 18/0 gibi ibareler dikkatinizi çekti. Çatal, kaşık ve bıçakların üzerinde görebileceğiniz bu numaralar, takımlarınızın krom ve nikel içeriğini ifade eder.

18 kısmı krom miktarını, 10 veya 8 kısmı ise nikeli gösterir. Krom, çeliğin oksijenle teması halinde krom oksit tabakası oluşturduğu için oksijenle teması engellenir. Bu sayede paslanmaya karşı dayanıklı olur ve kolayca deforme olmaz. Parlak yüzeyi sayesinde daha şık görünürler. Nikel malzeme ise paslanmaz çeliğin korozyon direncini ve parlaklığını etkiler. 18/10 numaralı takımlar yüksek krom ve nikel içeriği sayesinde daha kalitelidir ve uzun süre kullanılabilir.

Uzun Ömrü İçin Çatal, Kaşık ve Bıçak Takımlarının Bakımı Kolay Olmalı!

 Mutfak düzeninizin vazgeçilmez parçaları çatal, kaşık ve bıçak takımlarınızın uzun süreli ve keyifli kullanımı için bakımının kolay olması oldukça önemlidir. Paslanmaz çelik yüzeyli takımlar bulaşık makinesi dostu olduğu için yıkanabilir ve pas ve lekelenmeye karşı dayanıklı bir yapıya sahiptir. Ayrıca tuz ve asitler zamanla takımlarda hasara neden olabileceği için kullanımdan sonra olabildiğince yemek artıklarını çabuk çıkarmak önemlidir. Çok fazla detay içermeyen sade tasarımlı takımların temizliği bu nedenle daha kolay olur.

 


Hisar Bahama Çatal Kaşık Bıçak Seti


İdeal Parça Sayısıyla Harika Bir Takım Seçimi

Çeyiziniz için yeni bir takım seçimi yapıyorsanız yaşam tarzınızı ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak hangi setin sizin için en uygun olduğunu bilmelisiniz. Takımların parça sayısı, kullanım amacınıza, evde kaç kişinin yaşadığına ve sık sık misafir ağırlamanıza göre değişebilir. Örneğin, geniş bir aileye sahip olan kalabalık sofralar için 72 ve 84 parça çatal kaşık bıçak modelleri tercih edilebilirken daha minimalist yaşam tarzına sahip küçük bir evde yaşayanlar 30 ve 36 parça setleri tercih ederek gereksinimlerini karşılayabilir.

Günlük kullanımınıza ve özel günlerdeki şık sunumlarınıza uygun olarak her yemek takımınız için ayrı bir set tercih edebileceğiniz gibi içeriğine de dikkat ederek tüm yemek takımlarınıza uyum sağlayacak zenginlikte sade birtakım da satın alabilirsiniz. Özellikle 89 parça takımlarda servis kaşığı ve çatalı gibi ek parçaları da içerdikleri için özel davetleriniz için kullanışlı olabilir.


 

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.