750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Mısır Patlatma Tenceresi ile Evinizde Popcorn Yapımı

13-12-2021 11:02
Mısır Patlatma Tenceresi ile Evinizde Popcorn Yapımı

Günlük hayatın temposunda ana öğünlerin yanı sıra ara öğün ve atıştırmalara da ihtiyaç duyulabilir. Bu duruma ek olarak toplu halde yapılan birçok aktivitenin yanında atıştırmalıklara yer verilir. Günün farklı anlarında tercih edebileceğiniz atıştırmalıkların hafif ve lezzetli olması önemlidir. Mideyi rahatsız etmemesi ve sindirimi kolay olması sebebiyle patlamış mısır oldukça popüler atıştırmalıklardandır.

Film ve dizi izleme, grup oyunları oynama, ortaklaşa sohbet etme gibi toplulukla birlikte gerçekleştirilen pek çok eylemde patlamış mısır sıklıkla tercih edilir. Mısır patlatma tenceresi ile pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanabilmesi sayesinde ocağın bulunduğu her ortamda yapılabilir. Mutfak araç gereçlerinde öncü markalardan biri olan Hisar, pişirme grubunda sunduğu çeşitli tencere alternatifleri ile mutfaktaki işleri kolaylaştırır. Yanmaz yapışmaz özelliğe sahip Hisar yanmaz yapışmaz tencere seti ile mısır patlatmak keyifli bir hal alabilir. Peki, mısır nasıl patlatılır?

Pratik Mısır Patlatma Tarifi

Film ya da dizi izlerken tercih edebileceğiniz atıştırmalıkların başında patlamış mısır gelir. Patlamış mısır yapmak için sıvı yağ, cin mısır, tuz ve mısır patlatma tenceresine ihtiyacınız vardır. İlk olarak ocağı yüksek ateşte açmalısınız. Ardından ocağa koyduğunuz tencerenin içine sıvı yağ ve tuz eklemelisiniz. Mısır tanelerini ilave ettikten sonra tencereyi sallayarak karıştırmalısınız. Bir dakika bekledikten sonra tencereyi tekrar sallamalısınız. Karıştırma için kaşık kullanmamalısınız.

Mısırın patlamaya başladığını gördüğünüzde tencerenin kapağını kapatmalısınız. Birkaç kez daha sallayarak karıştırmalısınız. Bütün mısırlar patladığında mısır patlatma tenceresini ocaktan alabilirsiniz. Porsiyon hesaplamak için yemek kaşığı ya da çay bardağı tercih edebilirsiniz. Hisar’ın yanmaz yapışmaz özellikteki tencereleri sayesinde sağlıklı bir şekilde mısır patlatabilirsiniz. Ayrıca, tencerelerin yüzey yapısından dolayı yıkamada zorlanma endişesi duymadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Hisar Etna Multi Granit Siyah 26 cm Basık Tencere ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Evde Mısır Patlatmanın Püf Noktaları

Evde mısır patlatırken birkaç püf noktaya dikkat ederek lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Öncelikle patlatmak için cin mısır tercih etmelisiniz. Ocak üzerinde mısır patlatırken mısır patlatma tenceresi ya da ince tabanlı tava tercih etmelisiniz. Kalın taban yapısına sahip tencere ve tavalar geç ısınıp geç soğuduğu için mısırların bir kısmı patlarken diğer kısmının yanmasına sebep olabilir.

Mısır patlamak için katı yağlar yerine sıvı yağ alternatiflerine yönelmelisiniz. Özellikle ayçiçek yağını tercih edebilirsiniz. Katı yağlar, özellikle de tereyağı bütün mısırlar patlayana kadar yanabilir. Yağ yandığında koyu renkli ve acı bir tada sahip patlamış mısırlar elde edersiniz. Baharatlı patlamış mısır hazırlarken baharatları mısırın yağı ile birlikte pişirmekten kaçınmalısınız. Mısırı daha hızlı hazırlamak isterken yağ ile birlikte yanmış baharatlarla karşılaşabilirsiniz. Eklemek istediğiniz baharat karışımı mısır patladıktan hemen sonra, mısırlar sıcakken ilave etmelisiniz.

Baharatlı Patlamış Mısır Tarifi

Klasik usul patlamış mısırdan sıkıldıysanız ya da yeni tatlar arıyorsanız deneyebileceğiniz pek çok patlamış mısır tarifi bulabilirsiniz. Baharatlı patlamış mısır yapmak için bir su bardağı cin mısır, dört yemek kaşığı ayçiçek yağı, bir tatlı kaşığı kekik, iki yemek kaşığı toz sebze çeşnisi, bir çay kaşığı tuz ve mısır patlatma tenceresine ihtiyacınız var.

Baharatlı patlamış mısır yapmadan önce tüm baharatları bir kapta toplamalısınız. Devamında ince tabanlı bir mısır patlatma tenceresine yağ dökmeli ve üç dakika kadar yağı kızdırmalısınız. Ardından baharatları kızdırdığınız yağın içerisine dökerek karıştırmalısınız. Bu karışıma patlattığınız mısırları ilave etmelisiniz. Baharat ve mısırın karışması için tencerenin kapağını kapatıp sallamalısınız. Böylece, hızlı ve lezzetli bir baharatlı patlamış mısır hazırlayabilirsiniz. Mide rahatsızlıkları yaşayan kişiler ya da hassas mideye sahip insanların tüketmemesi tavsiye edilir.

Ballı Patlamış Mısır Tarifi

Tatlı severler damak tadını bozmamak için tuzlu atıştırmalıkları da zevkleri dahilinde güncelleyebilirler. Bu yenilik arayışı patlamış mısır tariflerine şekerin girmesine sebep olur. Ballı patlamış mısır yapmak için yarım su bardağı cin mısır, bir su bardağı fındık, üç yemek kaşığı ayçiçek yağı, bir su bardağı esmer şeker, iki yemek kaşığı bal, bir yemek kaşığı tereyağı ve iki yemek kaşığı suya ihtiyacınız var. Mısır patlatma tenceresinde yağı kızdırdıktan sonra mısırları eklemelisiniz. Tencerenin kapağını kapatmalısınız ve belirli aralıklarla tencereyi sallamalısınız.

Patlayan mısırları derin bir servis tenceresine almalısınız. Ardından mutfak robotu yardımıyla fındıkları iri parçalar haline getirmelisiniz. İri parçalı fındıkları mısırların üzerine dökmelisiniz. Patlamış mısırın sosunu yapmak için bir sos tenceresine esmer şeker ve su alarak yavaş yavaş kaynatmalısınız. Kaynatma işlemini orta ateşte yapabilirsiniz. Şeker tamamen eridiğinde bal ve tereyağını ilave etmelisiniz. Hazırladığınız sos tamamen homojen bir hal aldığında karışımı mısır ve fındığın üzerine dökmelisiniz. Karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Hisar Milano Masa Servisi Dikdörtgen Gold ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Karamelli Patlamış Mısır Tarifi

Damak tadı ve beğeniler kişiden kişiye değişiklik gösterir. Karamelli patlamış mısır farklı tatları denemeye açık olan kişiler için iyi bir alternatif olabilir. Karamelli patlamış mısır yapmak için yarım su bardağı cin mısır, bir bardak toz şeker, yarım su bardağı su, dört yemek kaşığı ayçiçek yağı, iki damla limon suyu ve yetmiş beş mililitre şekersiz çiğ kremaya ihtiyacınız var. Mısırı patlatmak için ince tabanlı mısır patlatma tenceresi kullanabilirsiniz.

İlk olarak mısırları yağda patlatıp bir kaba almalısınız. Karamel sosunu hazırlamak için ayrı bir tencereye toz şeker, su ve limon suyunu ilave etmelisiniz. Altı kısık olacak şekilde ocağa koyduğunuz tencereyi belirli aralıklarla sallamalısınız. Sosun karamelize olması için iyice karışmasına özen göstermelisiniz. Sosun rengi koyulaşmaya başladığında kremayı ilave etmelisiniz. İki dakika karıştırarak pişirdiğinizde karamel sos hazır olacaktır. Sos ve patlamış mısırı iyice harmanladıktan sonra servis edebilirsiniz. Farklı boyut ve kapasite seçeneği sunan Hisar tencerelerini hem mısır patlatırken hem de sos yaparken tercih edebilirsiniz.

Çikolatalı Patlamış Mısır Tarifi

Çikolata severler genellikle çikolatalı atıştırmalıklara da ilgi duyarlar. Yapması keyifli, yemesi lezzetli olan çikolatalı patlamış mısırla film gecelerinizi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Çikolatalı patlamış mısır yapmak için yarım su bardağı cin mısır, yarım su bardağı çikolata sosu, bir su bardağı dövülmüş fındık, bir yemek kaşığı tereyağı, yarım tatlı kaşığı toz kahveye ihtiyacınız var. Tencereye yağı döktükten sonra mısırları eklemelisiniz. Kapağını kapatıp sallayarak yağ ve mısırı karıştırmalısınız.

Mısır patlatma tenceresi ile patlattığınız mısırları ayrı bir kaba almalısınız. Fındıkları kavurup dövdükten sonra patlamış mısırla aynı kaba almalı ve karıştırmalısınız. İyice karıştırdığınız mısır ve fındık karışımını bir fırın tepsisine almalısınız. Öncesinde yüz elli dereceye getirilmiş fırında on beş dakika boyunca pişirmelisiniz.

Mısırlarınız pişerken çikolatayı benmari usulü eritmelisiniz. Çikolatayı erittikten sonra içine tereyağı, tuz ve kahveyi ilave etmelisiniz. İsteğe bağlı olarak tarçın da ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra fırından çıkardığınız tepsinin üzerine karışımı yaymalısınız. Sıcakken servis etmeniz tavsiye edilir.

Mutfakta yapılan en zorlu işlerden bir tanesi temizliktir. Güzel yemek ve atıştırmalıkların sonucunda çok pek mutfak gereci zorlu lekelerle dolar. Hisar markasının tencerelerinde pürüzsüz ve yapışmaz bir taban yüzeyi tasarlar. Böylece, tencereler daha az zahmet ve daha az enerji kullanımı ile temizlenebilir.

Bu yazımızda sizlere mısır patlatma tenceresi ile evinizde popcorn yapımı hakkında fikirler verdik. Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/duduklu-tencere-ile-aksam-yemekleriniz-icin-tarifler linkinden ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.