750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

İlk Defa Eve Çıkanlar İçin Ev Gereçleri Listesi

03-02-2022 11:16
İlk Defa Eve Çıkanlar İçin Ev Gereçleri Listesi

Aile evinden ayrılmak, şehir değiştirmek, evlenmek, öğrenci evine çıkmak ya da yurttan ayrılmak gibi örnekleri çoğaltılabilen birçok zaman diliminde ev düzeni sıfırdan kurulmaya başlanır. İlk kez eve çıkarken kişi pek çok ihtiyacının bilincinde değildir ve bu sebeple harcamaları bütçesini aşabilir. Ev gereçleri için alışverişe çıkmadan evvel mutlaka bir gereklilik listesi hazırlanmalı ve listenin dışına çıkmamaya özen gösterilmelidir. Alışveriş listesi hazırlarken oda bazlı ihtiyaçlar belirlenmeli, temel ihtiyaçlara öncelik verilmelidir. Ayrıca, ev için eşya seçerken evin koşulları da göz önünde bulundurulmalıdır.

Her evdeki eşya yoğunluğu yaşayan kişi sayısına ve alanın kullanım sıklığına göre değişiklik gösterebilir. Mutfak, ev yapısı ve kişi sayısı değişse bile eşya gerekliliği azalmayan bir alandır. Mutfak içerisindeki ev gereçleri, ev içerisinde yaşayan kişi ya da kişilerin yeme alışkanlıklarına ve sosyal aktivitelerine göre çoğaltılabilir. Hisar markası deneyimli ekibi ve titiz üretim anlayışıyla müşterilerine kaliteli hizmet vermeyi amaçlar. Çatal, kaşık, bıçak takımı, pişirme grubu, sofra grubu, çeyiz grubu ve avantaj setleri ile mutfağınızı dizmenize yardımcı olur. Dayanıklı materyal yapısıyla öne çıkan ürünler, geniş bir çeşitlilik yelpazesine sahiptir.

Peki, ilk kez eve çıkanlar için gerekli mutfak gereçleri nelerdir?

Mutfağın Olmazsa Olmazı: Elektronik Ev Gereçleri

Mutfak evin en çok detay isteyen alanlarının başında gelir. Sıfırdan bir mutfak kurarken yemeğin tüm serüvenini ve yemek yeme alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak alışveriş listesi yapmak gereklidir.

Buzdolabı, ocak, fırın, davlumbaz, bulaşık makinesi, blender, mikrodalga fırın, su ısıtıcısı, kahve makinesi, çay demleme makinesi, tost makinesi, ekmek kızartma makinesi gibi elektronik eşyalar arasından sizin için öncelikli olanları seçerek mutfağı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Mutfakta geçirdiğiniz zamanı ve beğenilerinizi göz önünde bulundurarak bu listeyi uzatmak mümkündür. Patates kızartma makinesi, waffle yapma makinesi, ekmek yapma makinesi gibi birçok ürün ilgi dahilinde edinilebilir.

 İlk Defa Eve Çıkanlar İçin Ev Gereçleri Listesi


Hisar Mercury Çelik Çaydanlık Takımı Cam Kapaklı Küçük Boy ürünümüze üzerine tıklayarak sitemizden ulaşabilirsiniz.

Mutfağın kapasitesi gözetilerek masa ve sandalyeler eklenebilir. Sınırlı bir alanı değerlendirmek durumundaysanız katlanabilen ya da duvara monte edilen masa çeşitlerini değerlendirebilirsiniz. Mutfak ihtiyacı dendiğinde elektronik aletler ilk akla gelenler olsa da bir mutfağı oluşturmak için yeterli değildir. Küçük aletler ya da yemek yapmayı kolaylaştıran çeşitli ev gereçleri mutfakta önemli bir rol oynar.

Mutfağı Oluşturan Detaylar

Hisar markasının farklı model seçenekleri sunan baharatlıkları her mutfakta bulunması gereken ürünlerin başında gelir. Tuz, karabiber, pul biber ya da kekik gibi hem yemek yaparken hem de yemek yerken sıklıkla ihtiyaç duyulabilen baharatların kolay ulaşılabilir olması önemlidir.

Aynı durum yağ ve soslar için de geçerlidir. Her mutfakta bıçak seti olmalıdır. Bulaşık makinesinde kolayca yıkanabilmesi için sap kısmında ahşap materyal kullanılmayan ürünlere yönelebilirsiniz. İhtiyaç olana kadar varlığı hatırlanmayan çay süzgeçleri, özellikle çay severlerin evlerinde bulunması gereken gereçlerdendir. Tutmalı ve demlik içine yerleştirilebilen çay süzgeç çeşitleri mevcuttur. Birçok modeli üretilen çaydanlık, alışveriş listesine girebilir.

Mutfağın köşe taşı tencere setlerini mutlaka edinmelisiniz. Farklı boyut ve kapasite seçenekleri sunan tencere setleri, istediğiniz yemeği istediğiniz porsiyonlarda yapma ve muhafaza etme imkanı sunar. Düdüklü tencere, teflon tencere, makarna tenceresi, yanmaz yapışmaz tencere seti gibi birçok tencere çeşidi barındıran Hisar markasının tencere çeşitleri arasından ihtiyacınıza uygun tencereleri seçerek listenize ekleyebilirsiniz. Dilerseniz avantajlı setlerle birçok ürünü takım halinde temin edebilirsiniz.

 İlk Defa Eve Çıkanlar İçin Ev Gereçleri Listesi


Hisar Teos 39 Parça Avantaj Seti ürünümüze üzerine tıklayarak sitemizden ulaşabilirsiniz.

Türk kahvesi yapmak, süt ısıtmak, yumurta haşlamak için cezveye ihtiyaç duyabilirsiniz. Ekmek tüketiyorsanız bayatlamadan muhafaza etmek için ekmek kutusunu alışveriş listenize eklemelisiniz.

Birçok yemek sebze ve etlerin doğranması ile yapılır. Doğrama işlemine yardımcı olduğu için kesme tahtası edinebilirsiniz. Mercimek, fasulye, pirinç gibi kuru gıdaları muhafaza etmek için erzak kavanozları daha sağlıklı bir seçenek olabilir. Yeme alışkanlıklarınıza bağlı olarak güveç kaplar, kek kalıpları, konserve açacağı, katı meyve sıkacağı, sarımsak ezici, tirbuşon, termos ve mutfak tartısı alışveriş listenize eklenebilir. Makarna süzgeci, nihale, tahta kaşık, spatula, tepsi, yumurta çırpıcı, sebze sepetleri gibi ev gereçleri listelerde sıklıkla unutulan gerekli eşyaların başında gelir.

Fırında yemek yapmayı seviyorsanız payreks tencere takımları ve yemeğinizi taşımayı tercih ediyorsanız saklama kapları listenize dahil olabilir. En sık kullanılan ev gereçlerinden olan yemek takımı ve çatal, kaşık, bıçak setlerini ise evin nüfusunu üçe katlayacak ölçüde bir sayı tercih etmek kullanım rahatlığı sağlayabilir. Kullanışlı ve uzun ömürlü ev gereçleri tasarlayan Hisar markasıyla mutfağınızı tüm detaylarıyla oluşturabilirsiniz.

Ev Dizerken Tercih Edilebilecek Mobilya ve Eşyalar

Ev dizaynı hem ihtiyaçları temel almalı hem konfor yaratmalı hem de estetik bir açıyla göze hoş gelmelidir. Beğeni ve zevklerinize bağlı olarak kurduğunuz bir ortamda kendinizi daha iyi ve güvende hissedebilirsiniz. Ev gereçleri bu yanıyla birçok parametre göz önünde bulundurularak seçilmelidir.

Salon ya da oturma odasında kullanmak için koltuk takımı tercih edebilirsiniz. Ek olarak, salon için orta ya da zigon sehpa, televizyon ve televizyon ünitesi gibi eşyalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Bulunduğunuz yerin mevsim şartlarına bağlı olarak klima tercih edebilirsiniz. Varsa yemek odası takımı, evinizde böyle bir alan bulunmuyorsa mutfak masası ve mutfak sandalyeleri işinizi görebilir.

Yatak odasında pek çok eşya muhafaza etmenize olanak sağlayan yatak odası modellerini değerlendirebilirsiniz. Kitaplık ve vestiyer listenizde olması gereken mobilyalardandır. Yeni bir ev dizayn ederken takım ve setlerden faydalanabileceğiniz gibi gerekli olan mobilyaların listesini yaparak teker teker temin edebilirsiniz.

Banyo ve Tekstil Ürünleri

Banyo, evin hijyen noktasıdır. Bu sebeple banyo için seçilen ev gereçlerinde ekstra titiz ve özenli davranılması gerekir. Çamaşır makinesi, çamaşır kurutma makinesi, elektrikli süpürge, ütü, saç kurutma makinesi gibi elektronik ürünler yeterli alan bulunuyorsa banyoda konumlandırılabilir. Her banyoda sabunluk, diş fırçalık, çamaşır sepeti, çöp kutusu, temizlik kovası, lavabo fırçası, yüzey paspası ve şampuan rafı gibi ev gereçlerinin bulunması banyoyu daha işlevsel ve temiz kılar.

Banyoda kişisel bakım ürünlerinin saklanması için çekmeceli ya da kapaklı bir dolap bulunması kullanım konforu sağlayabilir. Ayrıca, özellikle banyoda kullanmak için büyük bir ayna tercih edilebilir. İyi ışıklandırılmış bir banyo günün temposuna hazırlanmak için keyifli bir ortam sunabilir.

Her evde mutlaka tekstil ürünleri bulunmalıdır. Mutfaktan banyoya, yatak odasına varana değin evin her alanında çeşitli tekstil ürünleri kullanılır. İhtiyaca göre artırılabilen bu ürünler, yeni bir ev kurarken alışveriş listesine muhakkak alınmalıdır. Evin ışık gören her odasında biri güneşlik olmak üzere iki perde tercih edilebilir.

Sıklıkla değiştirmek temizlik açısından önemli olduğu için ev nüfusunu üçe katlayacak kadar nevresim takımı temin edebilirsiniz. Farklı hava koşullarında kullanabilmek için pike, battaniye, polar ve yorgan edinmelisiniz. Yastık ve yastık kılıfı da özellikle uyku konforu için atlanmaması gereken bir detaydır. Bornoz, vücut havlusu, el ve yüz havluları, ayak havlusu gibi ev gereçleri kişiye özel olarak edinilmelidir. Tercihe bağlı olarak lif ya da kese alınabilir. Hem evde hem de piknik ve etkinliklerde kullanmak için masa örtüsü tercih edilebilir.

Önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/italyan-usulu-makarna-nasil-yapilir linkinden ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.