Mevsiminde ve taze yiyecek tüketmek hem daha sağlıklı hem de daha ekonomiktir. Kış sebzeleri, soğuk hava şartlarında da yetişebilen yiyeceklerdendir.
Kek tarifi gibi çeşitli malzemelerle kişiselleştirilebilen atıştırmalıklar, çay saatlerinin favori yiyeceklerindendir.
Yemek yemek günde birkaç kez tekrarlanan bir eylem olduğundan hazırlık aşamaları bazen yorucu ve zahmetli olabilir.
Misafirlerinizi ağırlarken cezve ile yapabileceğiniz 40 yıl hatırlı kahve tariflerini sizler için derledik.
Akşam yemekleri tarifi seçerken hafif yiyeceklere yönelmek mide sağlığını korumak adına önemlidir.
Evde ilk kez denenen her şey yemekte olduğu gibi yoğurt yapımında da püf nokta takibi, istenen sonuca ulaşmayı kolaylaştırır.
Çorba tarifleri uygularken malzemeleri öncesinde hazırlamak pişirme işlemini hızlandırabilir. Ayrıca, malzeme unutmanın da önüne geçer.
Mısır patlatma tenceresi ile pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanabilmesi sayesinde ocağın bulunduğu her ortamda yapılabilir.
Düdüklü tencere ile akşam yemekleriniz için tarifler sıralarken baklagilleri son sıralara atma eğilimi gösterebilirsiniz. Bunun sebebi baklagillerin çoğunlukla zor ve uzun pişme süreçleridir.
Çay yanına sunabileceğiniz ikramlıklar saymakla bitmez. Bu yazıda her zaman tüketilen çayın yanına misafirlerinize sunabileceğiniz tarifleri listeledik.
Özel davetlerin vazgeçilmezi mezeler, masaya lezzet katan tatlardan biridir. Bu yazıda sofranıza farklı tat katacak leziz ve pratik meze tarifleri hazırladık.
Sizi çok uğraştırmayan, sonunda enfes bir lezzet yakalayacağınız tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz pratik tatlı tarifleri ile masalarınıza şenlik katın!