750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Sofra Sunumları İçin Şık Yemek Masası Aksesuarları

17-06-2021 17:31
Sofra Sunumları İçin Şık Yemek Masası Aksesuarları

Özenle hazırladığımız lezzetli yemeklerimizi öne çıkaran, akılda kalıcılığını arttıran şey kullandığımız yemek masası aksesuarları ile zenginleştirdiğimiz sofralarımızdır. Sofra Türk Kültüründe yalnızca yemek yenilen bir alan değildir. Sıcak yuvalarımızda samimiyetin, hoş muhabbetin paylaşıldığı, aile, dost, akraba ya da misafir ile bağların pekiştirildiği alandır. O nedenle bizler hazırladığımız yemeklere özendiğimiz kadar yemeklerimizi sunduğumuz sofralarımıza da özeniriz. Misafirlerimize sunduğumuz sofralarımız tarzımızı, estetik algımızı ve yaratıcılığımızı yansıtmanın yollarından biridir. Aynı zamanda misafirlerimize değer verdiğimizi göstermenin de güzel bir yoludur.

Hazırlayacağımız her yemeği öğününe, kime hazırlayacağımıza, hangi amaç için hazırlayacağımıza yönelik dikkatle seçeriz. En lezzetli şekilde hazırlamaya çalışırız. Aman tuzu fazla olmasın, baharatı eksik kalmasın diye özen gösteririz. Peki hazırladığımız bu lezzetli yemekler şık sofra sunumlarını hak etmez mi? Elbette hak eder. Şık sofralar için Hisar marka sofra grubu aksesuarlarımıza göz atabilirsiniz.

Sofra Sunumu Nasıl Yapılır?

Herkes yemek yenilecek masanın göze hitap etmesini ister. Günlük sofralarımızdan daha özel sofralara kadar basit ya da çok daha özenli sunumlar hazırlarız. Özellikle misafir gelecekse, özel bir gün için hazırlık yapılıyorsa sofra sunumları ve yemek masa aksesuarları vazgeçilmezlerimizdendir.

Sofra Düzeni Nasıl Kurulur?

Sofra sunumlarımızın en önemli noktası sofra düzenidir. Haydi örnek bir sofra düzeni oluşturalım. Sofra düzenimizi oluşturmaya yansıtmak istediğimiz tarza uygun masa örtümüzü seçerek başlayabiliriz. Ya da ben daha modern çizgiden gideceğim diyorsak Amerikan servisi seçimiyle başlamak doğru olabilir.

Tabak, kaşık, bıçak, çatal, bardak ve peçetelerin yerleşimi de sofra düzenimiz için olmazsa olmaz noktalardandır. Tabaklarımızı oturacak kişinin önüne hizalamalıyız. Kâselerimizi yenecek yemeğe yönelik seçebiliriz. En alta servis tabağımızı koymalıyız. Eğer yemeğimiz bir ana yemek ya da bir çorbaysa servis tabağımızın üzerine çukur bir tabak koymamız doğru olacaktır. Fakat tercihim kâse kullanmaktan yana diyorsak servis tabağının üzerine alt tabağı ile birlikte bir kâse koyabiliriz. Sağ en dış tarafta kaşığımız olmalıdır. Yine sağ tarafa ama kaşığımızın sol kısmına bıçağımızı koymalıyız.

Bıçağımızı koyarken dikkat etmemiz gereken nokta keskin tarafının tabağımıza doğru bakıyor olmasıdır. Çatalımızı da sol tarafa koymalıyız. Tatlı servisi yapacaksak tatlı kaşığımızı da tutacak kısmı sağa bakacak şekilde üst kısma yerleştirmeliyiz. Kumaş ya da tek kullanımlık peçetelerimizi sola çatalımızın yanına koymalıyız ya da peçetelerimizi peçetelik ile süsleyerek tabağımızın içine de yerleştirebiliriz. Bardaklarımızı ise sağ tarafa bıçağımızın üst kısmına gelecek şekilde koymamız doğru olacaktır.

Sofra düzeni konusunu daha detaylı incelemek için sofra düzeni nasıl olmalı başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kolay Şık Sunumlar

Kolay ve şık sunumlara ulaşmamız için yemek masası aksesuarları kullanımı kurtarıcı nitelikte olacaktır. Bunun dışında dikkat edeceğimiz minik tüyolarla çok kolay bir şekilde şık sunumlar yaratabiliriz. Haydi gelin minik tüyolara bir göz atalım.

  • Açık renkte bir yemek takımı kullanıyorsak koyu renkli bir masa örtüsü seçerek bir denge kurabiliriz.
  • Koyu renkte bir yemek takımı kullanıyorsak açık renkli bir masa örtüsü seçerek yine bir denge kurabiliriz.
  • Yemek masası aksesuarları kolay hamlelerle şık sofralar hazırlamamızı sağlar.
  • Aksesuar olarak masa örtüsü, runner, çatal-kaşık-bıçak ve su bardakları seçimlerimizle tarzımızı yansıtabiliriz.
  • Çiçeklerimiz için seçtiğimiz vazolarla sofralarımıza renk katabiliriz.
  • Peçetelik seçimlerimizle masamıza zengin bir görünüm kazandırabiliriz.
  • Şamdan ve mumluklar ile daha romantik bir tarz yakalayabiliriz.
  • Tuzluk-biberlik-değirmenler de kolay dokunuşlarla çok şık sofralar hazırlamamızda büyük rol oynar.
Sofra Sunumları İçin Şık Yemek Masası Aksesuarları

2’li Hisar Mercury Gold Tuzluk Biberlik Takımı ürününe görselin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Kahvaltı Sofra Sunumları

Kahvaltılarımız yine vazgeçemediğimiz ve önem verdiğimiz en zengin öğünlerimizden biridir. Soframıza çeşit çeşit kahvaltılıklarımızı özenle yerleştiririz. Farklı tariflerle sofralarımızı donatırız. Tatlı muhabbetlerimizle sevdiklerimiz ile birlikte saatlerce keyif yaparız. Kahvaltı sofralarımızı yemek masası aksesuarları ile taçlandırabilmek bizim elimizde. Mesela kahvaltı denilince aklımıza çay ve kahve setlerinin gelmemesi mümkün değil. Masamızın baş köşesindeki çaydanlığımız, kullandığımız şık çay bardağı setlerimiz, soframıza ışıltı katan şekerliklerimizden bahsetmemek de mümkün değil. Peki ya kahvaltı sonrası içilen keyif kahvesi, kahvemizin yanına yaptığımız şık sunumlar... Zihnimizde canlandırınca içimiz huzur doldu değil mi?

Akşam Yemeği Sofra Sunumu

Şık sofra sunumlarımızı yemek masası aksesuarları ile birleştirdiğimiz ve hazırladığımız lezzetli yemeklerle taçlandırdığımız en güzel zaman da akşam yemeklerimizdir. Minimal ve özenli dokunuşlarla rutin akşam yemeklerimizde de estetik sofralarımızdan ödün vermeyebiliriz. Modern ve şık çizgilerle ailemizi, dostlarımızı karşılayabilir, akıllarda kalacak akşam yemekleri sunabiliriz. Özel günlerimizde ya da romantik bir akşam yemeği için hazırlık ve özel sunumlar yapabiliriz. Çiçeklerimizi ön plana çıkaracak sade ama şık vazomuzla masamıza özel bir hava katabiliriz. Kullandığımız doğru şamdan ve mumluklar ile restoranlarda yediğimiz akşam yemeklerini aratmayacak türden romantik çizgide sofralar yaratabiliriz.

Yemek Masası Üstü Aksesuarları

En güzel yemeklerimizi sunarken kullandığımız şık yemek masası aksesuarları sofralarımızı tamamlayıcı nitelikte olacaktır. Peki bu aksesuarlar böyle bir rol oynarken onları zevkimiz doğrultusunda sofra sunumlarımıza dahil etmemek mümkün mü? Tuz lezzetli yemeklerimizin tamamlayıcısıdır. Tuzunu koymayı unuttuğumuz yemeklerimiz lezzetli olmaz ve eksik kalır. Aynı şekilde sofra sunumlarımızın da tamamlayıcısı olan masa aksesuarları olmazsa, sofralarımız tuzunu unuttuğumuz o yemekler gibi eksik kalacaktır. Haydi birlikte masalarımıza şıklık katacak yemek masası aksesuarları nelermiş bir göz atalım.

  • Yemek masamız için şık masa örtümüzü ya da Amerikan servisimizi seçebiliriz. Üzerine dilediğimiz, belki de kokusunu en çok sevdiğimiz çiçeğimizi yerleştirmeyi tercih edebiliriz. Belki sade çizgilerle, belki de şık boncuklarla masamızda dilediğimiz gibi yaratıcılığımızı konuşturabiliriz.
  • Şık sofralarımıza romantik bir dokunuş için tek mumlu şamdanımızı Ya da daha büyük masalarımız için üç mumlu şamdanımızı masamızın ortasında başrol yapabiliriz.
  • Kullanacağımız kumaş peçetelerimizi yüzük peçeteliklerimizle süsleyebilir sofralarımıza zengin bir görünüm kazandırabiliriz. Tek kullanımlık peçete tercih edecek misafirlerimizi de unutmayalım. Peçetelerimizi üçgen şeklinde katlayıp hoş detaylı peçeteliklerimize yerleştirerek misafirlerimize sunabiliriz.
  • Herkesin damak zevki farklıdır. Misafirlerimiz çorbalarına biraz daha tuz katmayı ya da salatalarına daha fazla yağ eklemeyi isteyebilirler. Bu nedenle sofralarımız için tuzluk-biberlik-yağlık-sirkelik takımı konfor sağlayabilir.

Sofra Servis Aksesuarları

Lezzetli yemeklerimizi misafirlerimize sunabilmek için servis ederiz. Şık yemek masalarımızda yemekleri servis etmek için kullandığımız servis aksesuarları da yemek masası aksesuarları içinde önemli bir yer kaplar. Hazırladığımız lezzetli yemeklerimizi şık sofralarımıza uygun servis tencerelerinde, servis maşası yardımıyla misafirlerimize ikram etmek eksiksiz bir sunum yapmamızı sağlayabilir.

Dilerseniz Hisar marka servis maşası ve servis tencerelerini inceleyebilirsiniz:

Sofra Sunumları İçin Şık Yemek Masası Aksesuarları

 

6 Parça Hisar Optima Efes Çelik Tencere Seti ürününe görselin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

 

Servis denilince aklımıza yalnızca servis tencereleri ve servis maşaları gelmiyor elbette. Ekmek ve meyve sepetleri; salata servis setleri; çay ve kahve servis setleri; içeceklerimizi ve suyumuzu koyacağımız sürahi çeşitleri de var. Bunlar da servis aksesuarlarımızın içinde yer alan bir diğer aksesuarlardır.

Tüm yazımız boyunca sofra sunumlarımıza şıklık katacak incelikleri ve sofralarımızı parlatacak yemek masası aksesuarlarını inceledik. Hep söyleriz sofra kurmak bir sanat işidir. Bu nedenle Hisar markası olarak "Sofra Sanatı” mottosuyla sofralarımıza şıklık katmak için var olmaya devam edeceğiz.

Bu yazımızda sofra sunumları için şık yemek masası aksesuarlarına değindik. Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/hangi-yemegi-hangi-tencerede-pisirmelisiniz linkinden ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.