750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Yeni Evlenen Çiftler İçin Çeyiz Alışveriş Listesi

08-09-2021 15:57
Yeni Evlenen Çiftler İçin Çeyiz Alışveriş Listesi

Çeyiz kelimesi günümüz modern dünyasında gerçek anlamını yitirmiş olsa da hala geçerli bir adettir. Eskiden bir çeyiz, bir kadının evi için maddi bir katkı olarak kabul edilirdi. Bu nedenle aileler kızları doğduğunda çeyiz hazırlamaya başlarlardı ve çocukları evlilik çağına gelene kadar pek çok eşyadan oluşan bir çeyiz biriktirirdi.

Günümüzde ise evlenmeye karar veren çiftler kendileri çeyiz alışverişi yapıyoruz. Yine de çeyiz geleneğini eskiden olduğu şekilde devam ettiren de çok aile var. Hem düğün hazırlıkları hem de çeyiz alışverişi zaman alır bu yüzden liste yapmak bu sıkışık anınızda zaman tasarrufu sağlar. Eksikler aklınıza geldikçe eklemek, önce acil ve günlük kullanım için bir liste hazırlamak alışveriş için daha verimli olacaktır.

Eskiden eşler çeyizlerinde dantel, tığ işi gibi el yapımı ürünlere yer verirdi. Ancak günümüzde daha çok hazır giyim eşyaları ve ev işlerini kolaylaştıran ürünleri almayı tercih ediyor. Yeni evlenen çiftler için çeyiz alışveriş listesi zaman alabilir, yeni evinizdeki eksikleri gidermek için her birini bilmek önemlidir. Yeni evlenen çiftler için çeyiz alışveriş listesinde olması gerekenleri bu yazıda ele aldık. Keyifli okumalar!

1. Mutfak Eşyaları

Mutfak eşyaları arasında mutfakta bulunan kullanılabilecek her türlü eşya bulunmaktadır. Ancak bunları kısaca listelemek işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Yeni evlenen çiftler için çeyiz alışveriş listesinde mutfak gereçleri denilince akla gelen ilk şeyler; misafir veya günlük kullanım için yemek takımı ve çatal kaşık bıçak seti çeyizin en gerekli parçasıdır. Hisar çeyiz çatal kaşık bıçak seti; bulaşık makinesinde yıkanabilir, üretim hatalarına karşı ise 10 yıl garantilidir. Çatal kaşıklar paslanmaz çelikten üretilmiştir.

Porseleni çizmeyen tabaklarınıza zarar vermeyen, aşınmasını önleyen bıçaklardır. Bir diğer ihtiyaç ise granit ve çelik tencere çok katmanlı yapışmaz ve eşit düzey ısıtma sağlar. Kolay temizlenir, sağlıklı pişirme sağlar uğraş gerektirmez.

Tava verimli bir ısı iletkenidir, yemek yaparken hızlı ısınan bir tava yemeğin daha iyi ve hızlı pişmesine yardımcı olur. Bulaşık makinesinde kolayca yıkanır yemek ve yağ lekesi bırakmaz. Hisar Teos 39 Parça Avantaj Seti tencere sahan çatal kaşık seti çaydanlık demlik suluk içerir. Bu kapsamlı pişirme seti, yemek hazırlamak, pişirmek ve servis için ihtiyacınız olan tüm parçaları içerir. Yeni evlenen çiftler için çeyiz alışveriş listesindeki ürünleri içeren bu setleri Hisar web sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz.

 yeni-evlenen-ciftler-icin-ceyiz-alisveris-listesi

 

Hisar Teos 39 Parça Avantaj Seti ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Yemek ve çatak kaşık bıçak takımları, sofra düzeni ve servisi için gerekli olan ürünler şık bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Çay bardağı seti, kahvaltı seti, içecek bardağı takımları, çaydanlık da günlük kullanılan eşyalar arasındadır bu nedenle Yeni evlenen çiftler için çeyiz alışveriş listesinin olmazsa olmazlarıdır.

Çeyiz tencere seti ve Düdüklü tencere de yeni evlenen çiftler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Tepsi seti, Servis seti (pota, servis çatalı vb.) meyve ve sebzeleri kolayca kesmek için profesyonel bir bıçak seti, yemekleriniz için kullanacağınız tahta kaşıklar, çerez tabağı, dondurma kaseler, ekmeklik, fincan yanı bardakları, kek kalıbı çeşitleri, rende, süzgeç, cezve, sos tenceresi, krep tavası, pankek tavası, vok tava, salata kaseleri, sunum tabakları, peynir sunum tahtaları,oklava ve kolayca hamuru yoğurup şekil verebileceğiniz hamur matı mutfağınızda yapacağınız işi kolaylaştırır. Sahip olduğunuz Hisar çaydanlık da keyifli sohbetlerinize katkıda bulunabilir.

yeni-evlenen-ciftler-icin-ceyiz-alisveris-listesi

 Hisar Bahama Çelik Çaydanlık Takımı ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 
Baharat seti, yağdanlık, sirkelik ve sürahi sofra için gerekli ürünler arasındadır. Limon sıkacağı, saklama kapları, salata kaseleri de yeni evlenen çiftler için çeyiz alışveriş listesi ihtiyaçları arasındadır. Mikser, blender gibi elektrikli aletler, kesme tahtası, bardak altlığı sıklıkla kullanılır.

Yeni evlenen çiftler için çeyiz alışveriş listesinde yer verilen ürünler yeni evinizde sıklıkla kullanacağınız ürünlerdir. Liste dışında ihtiyacınız olan ürünler mutlaka olacaktır. Örneğin mutfak gereçleri sizin için pratiklik mi ifade ediyor yoksa bazı şeyleri yaparken vakit geçmesi sizin için sorun olmuyor mu? Bu sorular ihtiyaçları belirlemeniz yardımcı olacaktır.

Genelde mutfakta yemek yaparken geçirilen zamanı azaltan pratik ürünler yeni evlenen çiftler için çeyiz alışveriş listesi'nde tercih edilir. Önceden düşünerek bir liste hazırlamak ve eksikliğinin farkında olduğunuz ürünleri ekleyerek güncellemek çeyiz alışverişini eksiksiz tamamlamak için daha faydalı olacaktır. 

Her evin farklı ihtiyaçları vardır, eğer yemek yapmayı seviyorsanız farklı çeşitlerde kaliteli tencere, tava setleri ve düdüklü tencereler yemek yaparken en büyük yardımcınız olur. Örneğin misafir ağırlamayı seviyorsanız, günlük kullanım dışında misafir için yemek takımları, çatal kaşık bıçak seti, suplalar, masa örtüleri, amerikan servisleri, peçetelikler, şekerlikler sunum tabaklarını da listenize eklemekte fayda var. Eşiniz ve size göre listeler dışında ihtiyaçlar da olabilir. Yeni evlenen çiftler için çeyiz alışveriş listesinden bağımsız olarak sürekli kullanacağını düşündüğünüz onsuz yapamam dediğiniz ürünleri ekleyebilirsiniz. Mutfağınız için aradığınız hisar çatal kaşık bıçak seti ve tencere seti ürünlerini web sitesinden inceleyebilirsiniz.

2. Ev ve Tekstili Ürünleri

Ev tekstili denilince akla ilk gelen el emeği danteller ve örtülerdir. Yeni evlenen çiftler için çeyiz alışveriş listesinde bulunması gereken ev tekstili ürünleri denilince ilk akla gelenler: Nevresim takımları, yorgan takımları, battaniyeler, uyku setleri de listede bulunmalıdır. Günlük kullanım ve misafirler için masa örtüleri, bornoz seti, el ve banyo havlusu, yedek yastık ve yorgan, banyo seti, pişirme önlüğü, fırın eldivenleri çeyizde bulunmalıdır.

Bazı parçalar ihtiyaç anında da aklınıza gelebilir. Mutfakta, özellikle yemek hazırlarken pratik mutfak gereçleri hızlı bir şekilde yemek hazırlamak için aradığınız ürünlerdir. Yemek hazırlama süresini minimuma indirmenize yardımcı olan ürünlerden memnun kalırsınız.

Halılar, salon halısı, tül perde/ stor perde, isteğe göre el yapımı danteller ve örtüler de kullanılır. Fonksiyonlar ne kadar fazla olursa, alışveriş listesi o kadar uzun olur.

Ütü masası, çamaşır askılığı, mandallar, yer mopları, temizlik bezleri, banyo setleri, mutfak için deterjanlık, bakliyatlar için saklama kutuları, kıyafet dolapları için askılar, isteğe bağlı dilsiz uşak, çamaşır sepeti, her alanda kullanılabilecek düzenleyici çeşitleri çeyiz ihtiyaçları arasında yer alıyor. Düzeni seviyorsanız, hem düzen hem de yerden tasarruf etmenizi sağlayan bu düzenleyiciler dolap çekmeceleri, banyo ve mutfak dolapları için gözle görülür bir boş alan ortaya çıkarır. Yaşam alanınızda düzen sağlamanıza yardımcı olur ev düzeninde süreklilik sağlamak için tercih edilir.

3. Elektrikli Aletler

Elektrikli ev aletleri bir evde beyaz eşya kadar önemlidir. Çeyiziniz için satın alınacak elektrikli aletler aşağıdaki gibi sıralanabilir: Ütü, televizyon, elektrikli süpürge, saç kurutma makinesi, isteğe bağlı maşa ve düzleştirici aletler, tost makinesi, rondo, blender, çay ve kahve makinesi,katı meyve sıkacağı da çeyiz listelerinde bulunur. Şarjlı süpürgeler kablosuz olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen ürünlerden biridir. Çeyiz listesindeki bu eşyalar öncelikle satın alınmalıdır.

Beyaz eşya, yeni bir ev kurmanın olmazsa olmazıdır. Çeyizde bulunması gereken beyaz eşyalar şunlardır; buzdolabı bulaşık makinesi çamaşır makinesi ve fırın önemli bir ihtiyaçtır. Elbette bunların hepsi ihtiyaca göre veya istenildiği kadar azaltılıp artırılabilir. Çeyizinizi tamamlamadan önce bir liste yapmalısınız. Böylece evinizin ihtiyaçlarını ilk günde satın alabilirsiniz. Ayrıca çeyiz listesi, yoğun hazırlık sürecinde size önemli ölçüde zaman kazandırır. Çeşitleri oldukça fazla olan ürünler arasından seçmek zaman alabilir. Bu yüzden liste yapmak sürekli güncellemek ihtiyaçları kısa sürede tamamlamanıza yardımcı olur.

Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/yemek-masalarinin-olmazsa-olmaz-parcalari linkinden ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.