750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Yemek Takımınıza Yakışacak Masa Aksesuarları

03-11-2021 11:38
Yemek Takımınıza Yakışacak Masa Aksesuarları

Sofra kurmak denilince akla ilk olarak yemek takımı gelir. Tabak, kase ve masa aksesuarı seçiminizden önce masanız boş bir tuvaldir ve ister gündelik ister resmi olsun, masa aksesuarları davetin gidişatını belirler. Yemek takımınıza yakışacak masa aksesuarları sofranızın havasını değiştirir. Güzel yemek takımları yemeklerinizi güzelleştirir, aynı zamanda kişisel tarzınızı ifade etmenin yanı sıra evde yemek deneyimlerinizin havasını da belirler.

Doğru yemek takımını seçmek, sofra takımınızı yemek yemeyi ve eğlenmeyi sevdiğiniz şekilde eşleştirmekle ilgilidir. Doğru seçim, evinize stil ve pratiklik dengesi katacak ve sadece masanıza değil, mutfağınıza ve yemek pişirme stilize de çok uygun olacaktır. Sofranıza daha renkli vurgu parçaları eklemek istediğinizde zarif bir temel oluştururlar ve aynı zamanda yemeğin görünümünü de geliştirirler.

Söz konusu şık bir yemek masası olduğunda, bazı detaylarla masanız kolaylıkla etkileyici bir görünüme kavuşur. Herhangi bir davet için bir yer dekore etme söz konusu olduğunda, hoş bir masaya sahip olmak önemlidir, çünkü davetliler yemeğin havası görünüşünden de etkilenir.

Misafirleriniz için sağlıklı ve lezzetli bir yemek pişirmeye ve sunmaya karar verdiniz. Ayrıntılara dikkat ederek tüm hazırlıkları yaptınız ve masanızı süslediniz. Bir yemek masası kurmak biraz karmaşık görünse de, sonuç sizi kesinlikle tatmin edecektir. Yemek takımınıza yakışacak masa aksesuarları ile masanızı hazırladığınızda emin olun daha keyifli bir davet olacak.

Hisar Mercury Gold Üç Mumlu Şamdan ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Davet için bir tema belirleyip daha hoş bir görünüm sağlayabilirsiniz. Bir yaz gününde daveti veriyorsanız; renkli tabaklar, hasır suplalar, vazolarda renkli çiçekler kullanabilirsiniz. Sonbahar aylarında davet veriyorsanız; kahverengi ve turuncu tonları kullanabilirsiniz, masanızda deri suplalar ile şık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Masanızı süsleyen şık masa aksesuarları ve yemek takımları için Hisar ürünlerini inceleyebilirsiniz. Bir davet veriyorsanız yemek takımınıza yakışacak masa aksesuarları için yazının devamını okuyabilirsiniz.

1. Olmazsa Olmaz: Masa Örtüleri

Şık bir sofra için ilk adım masa örtüsü ile başlar. Birçok farklı renk, desen ve kumaştan oluşan masa örtüsü çeşitlerini masanıza uyarlayabilirsiniz. En popüler masa örtüsü kumaş türlerinden bazıları pamuk, polyester ve keten masa örtüleridir. Yemek takımınıza yakışacak masa aksesuarları masa örtüsü ile tamamlanır. Kış ayları için koyu renkler, ilkbaharda pastel tonlar, yaz aylarında rengarenk tonlar, sonbahar aylarında turuncu ve kahverengi renklerini tercih edebilirsiniz. Masa örtüsü desenleri de genelde mevsimlerde değişir; kışın kareli veya düz renkler, ilkbaharda çiçekli desenler, yaz aylarında çiçek ve hayvan desenleri, sonbahar aylarında ise yaprak, balkabağı desenleri tercih edilir bu modeller mevsimin ruhuna ayak uydurur.

Masa örtülerinin kumaşlarıyla da yemek masanızda tamamen uyum yakalayabilirsiniz. Keten, polyester, ipek, yün, saten, viskon, pamuk gibi birçok farklı kumaş masa örtüsü bulunur. Evinizdeki mobilyalarla yakalayacağı uyum, yemek takımınızın modeli, davetin verilme sebebi seçimlerinizi etkileyebilir. Masanızda tamamen bir bütünlük oluşturmak istiyorsanız bu detaylarla bu uyumu sağlayabilirsiniz. Bunun gibi detaylar birleştiğinde ortaya çıkan uyumdan memnun kalacaksınız.

2. Rengarenk Çiçekler için Vazolar

Vazolar , yemek takımınıza yakışacak masa aksesuarları arasında yer alır. Evinizdeki mobilyalara uyum sağlayan bir model seçip çiçeklerle masanıza renk katabilirsiniz. Çiçekler hem görsel olarak hem de eşsiz kokularıyla masanızı şık hale getirir. Vazo seçimini masanızın boyutuna göre seçmeniz daha yararlı olacaktır. Küçük bir masaya sahipseniz çok büyük ve uzun bir vazo masadaki alanı daraltır . Daha küçük bir vazo tercih edebilirsiniz. Masanız büyükse, büyük bir vazo tercih edebilirsiniz. Cam, metal, seramik, plastik gibi farklı malzemelerden yapılan vazoları tercih edebilirsiniz hatta vazonuz ve çiçeğiniz arasında da bir uyum yakalayabilirsiniz. Vazolar masanızın şık görünümünü tamamlar.

3. Şamdan ve Mumluklar

Mumlar şık bir masanın olmazsa olmazıdır. Evinizin tarzına göre şamdan ve mumluklarla uyum yakalayabilirsiniz. Klasik bir görünüm için Hisar paslanmaz çelik şamdanları inceleyebilirsiniz bu modeller çoğu ev sahibi vazgeçilmez bir seçenektir. Şamdan Pirinç, metal, ahşap, cam, porselen birçok çeşidi bulunan şamdanlar masanıza şıklık katar ve oldukça keyifli bir akşam yemeği deneyimi sunar. Mumlar her masada göz alıcıdır ve anında bir incelik katar.

Yemek takımınıza yakışacak masa aksesuarları bir bütün ve şık olmalıdır. Dokulu bir pirinç kaplama , klasik şekilli mumluk masanıza rustik bir görünüm kazandırır. Bazı şamanlar birden fazla mum için tasarlanmıştır. Basit bir tarza sahip olan düz kenarlı ve birden fazla sütun mumu taşır. Cam modeller ise zarif ayaklı, düz veya el yapımı modelleri tercih edebilirsiniz.

4. Peçete Halkası ve Peçetelik Modelleri

Küçük ayrıntılar masanızın görünümünde büyük bir etkiye sahip olabilir, masanızı süslemek için peçete halkaları şık bir görünüm sağlar. Rustik peçete halkaları, basit ve güzel, peçeteleri sabitlemek için iyi bir aksesuardır. Bu hasır peçete halkasının her bir parçası benzersiz özelliklere sahip el yapımı seçenekleri de bulunur.

Hisar Mercury Peçetelik Gold ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sofra düzenine incelik katan göz alıcı tasarım, bu romantik bir dokunuş eklemek için harika bir seçimdir. Yemek takımınıza yakışacak masa aksesuarlarından biri olan peçete halkaları, düğünler, partiler, kutlamalar, mezuniyetler, günlük yemekler ve diğer durumlar için yaygın olarak kullanılmaktadır. Peçete halkaları misafirlerinizi etkilerken, onlara daha özel ve sıcak bir ortam hissettirir. Masanıza şıklık katacak Hisar peçetelik ürünlerini inceleyebilirsiniz.

5. Yapay Çiçekler

Yapay çiçekler asla solmaz ve uzun süre boyunca saklanabilir. Bitkileri seven ancak bakıma vakti olmayanlar için çok iyi bir seçimdir. Masanızın üzerine veya vazonun içinde kullanabileceğiniz yapay çiçekler, masanızı her zaman benzersiz bir güzellikte süsler. Masanızı aydınlatmak için canlı çiçek aranjmanları gibisi yoktur, ancak yapay çiçekler de harika bir alternatiftir. Yemek takımınıza yakışacak masa aksesuarları Düşük bakım, zarif, sahte çiçekler ve yapraklar, dekorunuza mükemmel bir son dokunuş sağlar.

Mevsime uygun düzenlemelerden canlandırıcı çiçekler kullanabilirsiniz. Hem iç dekorunuzu hem de çiçek aranjmanını tamamlamak için doğru vazoyu seçmek önemlidir. Her çiçeğin uzunluğu, vazo yüksekliğinin iki katından fazla olması öneriliyor. Bir çiçek aranjmanına doku ve derinlik katmanın harika bir yolu yeşil yapraklardır. Yeşillik, çoğu yapay çiçeğin görünümünü değiştirir ve doğallık katar. Davetiniz bir yaz günü ise yeşil yapraklar ve rengarenk çiçekler masanıza çok yakışacaktır. Canlı çiçeğin bakımı daha fazla emek ister eğer su değişimi, dalların bakımı için uğraşacak vaktiniz yoksa sofranızda yapay çiçekler tercih edebilirsiniz.

6. Runner, Supla ve Amerikan Servis Modelleri

Runner, Supla, Amerikan Servis kırışıklığa dayanıklıdır ve herhangi bir tabak veya kase için yeterince büyüktür. Masanızı düzenlerken kullanabileceğiniz yemek takımınıza yakışacak masa aksesuarlarından birkaçıdır. Farklı kumaş, renk ve desen seçenekleri ile masanıza uyum sağlar. Şık görünümün yanında masanızı da korur. Dikdörtgen, yuvarlak ve oval masalara kolayca yerleştirin. Hemen hemen her yemek masası dekorasyonuna uyum sağlar. Daha kolay taşıma için ikiye katlanabilir. Temizlemesi kolaydır nemli bir bezle silerek temizlenir.

Doğum günleri, yılbaşı, tatil, partiler, aile toplantıları, düğünler, ve daha fazlası için servis altlıklarını kullanabilirsiniz. İçeride veya dışarıda günlük kullanım için harikadır. Genelde masa örtüsü kullanılmadığı zaman yemek masalarında runner, supla veya amerikan servis görürüz. Bu parçalar davet masasının havasını değiştirir.

Bu yazımızda sizlere çay yanına sunabileceğiniz ikramlıklar hakkında bilgiler verdik. Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/cay-yanina-sunabileceginiz-ikramliklar linkinden ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.