750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Çay Yanına Sunabileceğiniz İkramlıklar

26-10-2021 10:59
Çay Yanına Sunabileceğiniz İkramlıklar

Çay yanına sunabileceğiniz ikramlıklar saymakla bitmez. Bu yazıda her zaman tüketilen çayın yanına misafirlerinize sunabileceğiniz tarifleri listeledik. Fit, daha önce denenmemiş tarifleri denemek için sabırsız olabilirsiniz. Bütün tarifleri Hisar çay seti şekerlik ve tepsi ürünleriyle sunabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Hisar Roma 40 Parça Çay Seti ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

1.Portakallı Truff 

Çay yanına sunabileceğiniz ikramlıklar arasında yumuşacık ve tadı damağınızda kalacak hafif bir lezzet olan portakallı truff tarifi favori tatlınız olmaya aday. Şimdiden afiyet olsun! Malzemeler: 1 tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası, 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 2 çorba kaşığı toz badem, 2 çorba kaşığı toz Hindistan cevizi. Bisküvi hariç malzemelerin hepsini bir tencereye alın. Tercihen yulaflı bisküvi daha iyi bir tat verecektir. Malzemeler kıvam alana kadar karıştırın. Ardından malzemeleri soğumaya bırakın.1 paket yulaflı bisküviyi mutfak robotundan geçirin, harç karışımını da ekleyip bir kere daha robotta çekin. Ardından dondurma kaşığı ile yuvarlayıp oluşan topları kakaoya bulayın. Servis tabağına alın ve çay eşliğinde bu enfes lezzetin tadını çıkarın, afiyet olsun!

2.Kaşarlı Mantarlı Börek

Çay yanına sunabileceğiniz ikramlıklar arasında herkesin aklına hamur işi tarifleri gelir. Kaşarlı mantarlı börek, uzayan kaşar ve mantar kokusuyla çıtır çıtır büyüleyici bir lezzet. Malzemeler: 1 kase doğranmış mantar, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar. Önce Sıvı yağda mantarları soteleyin, damak tadınıza göre tuzu ayarlayın. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Suyunu çektikten sonra kaşar peyniri ekleyin. Milföy hamurlarını kare şekilde açın, harçla ekleyin. Milföyün kenarlarını birleştirerek bohça şeklini verin. Milföylerin üzerine yumurta sürün ve kaşar peynirlerinden yerleştirin. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında üzeri biraz kızarıncaya kadar pişirin. 

3.Zeytin Ezmeli Sarımsak Tozlu Çörek

Zeytin ve sarımsağın birlikteliği çay yanına sunabileceğiniz ikramlıklar arasında yer alıyor. Malzemeler: yarım kg un, çeyrek su bardağı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz, 1 ve yarım paket toz maya, çeyrek su bardağı bir parmak eksik sıvı yağ, 1 adet yumurta, çeyrek su bardağı süt 1 su bardağı su, 3 çorba kaşığı zeytin ezmesi, 1 avuç kıyılmış maydanoz,1 diş sarımsak. Bütün malzemeleri sırasıyla ekleyin ve yoğurun, ardından azar azar su ekleyin. Yaklaşık 1 saat boyunca hamuru dinlendirin. Ardından hamuru merdane ile açın. Zeytin ezmesi, maydanoz ve sarımsağı karıştırın ve hamurun üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın ve hamuru dilimlere ayırın ardından fırın tepsisine dizin. Her birinin üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılan 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis ederken üzerine maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun!

4.Fıstıkpare

Çay yanına sunabileceğiniz ikramlıklar için en klasik şekerpareyi farklı bir tarifle misafirlerinize sunabilirsiniz. Herkesi kendine hayran bırakan bu tarif için gereken malzemeler: 1 ve yarım su bardağı toz şeker, yarım adet limon suyunu kaynatın, çok hafif koyulaşınca limon suyunu ekleyin ve biraz daha kaynatın ardından soğumaya bırakın. 2 su bardağı un ve çeyrek su bardağı irmik, çeyrek su bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, yarım su bardağı toz fıstık bütün bu kuru malzemeleri bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Daha sonra üzerlerine 125 gram tereyağı ve 1 adet yumurtayı ekleyerek hamuru yoğurun. Malzemeleri top yapıp yuvarlayın, üstlerine yumurta akı sürün, fıstıkları yerleştirin ardından tepsiye dizin. 1 adet yumurta beyazı ve damak tadınıza göre yeteri kadar Antep fıstığı ile süsleyin. 180 derecelik fırında 15-20 dakika boyunca hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğuk şerbeti gezdirin ve şerbeti çekmesini bekleyin. Afiyet olsun!

5.Fit İncir Tatlısı

Çay yanına sunabileceğiniz ikramlıklar her zaman yüksek kalorili görülür fakat bu tarif fit ve yoğurtlu! İncir tatlısı tarifleri genelde muhallebi ile yapılır fakat bu tarifte yoğurt kullanacağız. Fit incir tatlısı için malzemeler: 1 ve yarım su bardağı yulaf ezmesi, yarım su bardağı ceviz , çeyrek su bardağı tahin çeyrek su bardağı bal., 2 su bardağı süzme yoğurt, 2 adet incir, çeyrek su bardağı tahin. Taban malzemelerini robota alın ve tamamen ufalanana kadar parçalayın ve streç filmi fırın kabına yayıp bastırın. Üzeri için yoğurt, 1 adet incir ve tahini rondodan geçirin. Tamamen püre haline gelince tabanın üzerine yayın. Kalan inciri dilimleyip yayın ve bastırın. Üzerini tekrar streçleyin ve yaklaşık 3 saat buzlukta dondurun. Servis etmeden önce fırın kabından çıkarın ve dilimleyin üzerine bal gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!

Hisar Orlando 5 Parça Servis Seti ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

6.Elmalı Muhallebili Kek

Çay yanına sunabileceğiniz ikramlıklar listesinde sizi çok farklı bir tarif bekliyor. Elma ve muhallebinin uyumunu hissedeceğiniz bu tarif, toz tarçınla birleşince enfes bir tat ortaya çıkıyor. Hemen başlayalım elmalı muhallebili kek için malzemeler: 4 adet elmanın kabuklarını soyun ve içini çıkarın. 1 su bardağı toz şeker ve 2 adet yumurtayı köpük haline gelene kadar çırpın. Yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı yoğurdu ilave ederek çırpmaya devam edin. 2 su bardağı beyaz un, yarım paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyin ve Elma hariç kalan tüm malzemeleri iyice çırpın. Zemine pişirme kağıdı serilmiş kek kalıbına elmaları eşit aralıklarla dizin ve harcınızı kalıba dökün. Elmaların üzerine gelmemesine dikkat edin ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika boyunca pişirin. Un, toz şeker ve sütü orta boy bir tencerede iyice karıştırın. 2 çorba kaşığı beyaz un, yarım su bardağı toz şeker, 1 ve yarım su bardağı süt ve yumurtayı ilave ederek karıştırmaya devam edin. 1 adet yumurtaya vanilyayı da ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Oluşan karışım muhallebi kıvamını aldıktan sonra altını kapatın.1 paket vanilya Bir krema poşeti yardımıyla karışımı elmaların içine ve etrafına doldurun. Üzerine toz tarçın ve fındık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!⠀

7.Sebzeli Poğaça

Bu içi pofuduk lezzetli poğaçaların en farklı özelliği iç harcıdır. Bu lezzeti poğaça çay yanına sunabileceğiniz ikramlıkların en besleyicisi olabilir. Evinizi sıcacık bir yuvaya çeviren mayasız poğaçalar, mis gibi bir koku yayar. Ayrıca sebzeli poğaça tarifi özel bir bal kabağı aroması içerir. Malzemeler: 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 su bardağı püre halinde bal kabağı, yarım çay kaşığı kabartma tozu, çeyrek su bardağı kıyılmış kırmızı kapya biber,1 ve yarım su bardağı tam buğday unu, çeyrek su bardağı zeytinyağı , 2 dal kıyılmış taze soğan Öncelikle bal kabaklarını közlemekle başlayalım. Közlenmiş bal kabağı için; bal kabaklarını doğrayın, ardından tepsiye pişirme kağıdı serin ve bal kabaklarını tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında çatal batırılacak bir kıvam alana kadar pişirin. Malzemelerin hepsini bir yoğurma kabına alıp karıştırın ardından yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar haline getirip içine birer parça keçi peyniri ekleyin. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye poğaçaları aralıklı bir şekilde dizin, üzerlerine dilediğiniz ölçüde çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Bu yazımızda sizlere çay yanına sunabileceğiniz ikramlıklar hakkında bilgiler verdik. Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/ozel-davetlerde-yapabileceginiz-meze-tarifleri linkinden ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.