750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Tavada Yapabileceğiniz 10 Lezzetli Tarif

11-05-2021 13:51
Tavada Yapabileceğiniz 10 Lezzetli Tarif

Tavada yapılan kolay yemekler özellikle zamanı az olan kişilerce sıkça araştırılmaktadır. Çünkü tavada yemek tariflerinin hem yapması daha kolaydır hem de çok lezzetli sonuçlar elde edilebilir. Yemek yapmak için mutlaka onlarca malzeme veya çeşit çeşit ekipmana ihtiyaç yoktur. Tek ihtiyaç, kaliteli bir tavaya sahip olmaktır. Hisar marka tekli tencere ve tava modelleri yanmaz ve yapışmazdır. Günlük kullanım için çok ideal olan Hisar tava modelleri ile birlikte aşağıdaki lezzetli tarifleri kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu yazıda size tavada yapabileceğiniz 10 lezzetli tarifi derledik. 

1. Tavada İngiliz Kahvaltısı Tarifi

Tavada yapabileceğiniz 10 lezzetli tarifin ilki şüphesiz kahvaltıda hem kolay hem lezzetli hem de değişik bir şeyler hazırlamak isteyenler için tavada İngiliz kahvaltısıdır.

Malzemeler

  • 4 dilim sosis
  • 4 dilim pastırma
  • 140 gram mantar
  • 6 yumurta
  • 8 kiraz domates
  • Rendelenmiş peynir

Yapılışı

  • Sosisleri 3 dakika kızartın.
  • Üzerine pastırma ilave edin.
  • Daha sonra mantarları ekleyin.
  • Malzemeler piştikten sonra yumurtaları ekleyin ve pişirmeye devam edin.
  • Son olarak, domates ve peynir de eklenip 2 dakika daha pişirin. Tavada İngiliz kahvaltınız hazır bile! Afiyet olsun...

    2. Tavada Börek Tarifi

    Tavada yapabileceğiniz 10 lezzetli tarif arasında yer alan börek; kahvaltıların ve 5 çayının adeta vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Tavada börek tarifi fırına bile gerek duyulmadan basit malzemeler ile kolayca hazırlanabilir.

    Malzemeler

    • 2 adet yufka
    • Tereyağı
    • Sucuk
    • Kaşar Peyniri

    Yapılışı

    • Yufkaları, kenarları dikdörtgen olacak şekilde katlayın ve rulo halinde sarın.
    • Ruloyu ince parçalara ayırın.
    • Yarısını tavaya alın ve üzerine tereyağı parçalarını ekleyin.
    • Ardından peynirleri ve sucukları ilave edin.
    • Üzerini de kalan yufkalarla kapatın.
    • Orta ateşte kızarana kadar pişirin.
    Hisar pişirme grubu üzerinde yer alan granit ve çelik tavalarla lezzetli börekler hazırlayabilirsiniz.
     

    Hisar Etna Multi Granit Siyah Tava'ya görselin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    3. Tavada Pizza Tarifi

    Tavada yapabileceğiniz 10 lezzetli tarif denilince elbette akla ilk olarak pizza gelmez. Ancak İtalyan mutfağının meşhur lezzeti pizza, tavada da pişirilebilen enfes bir lezzettir.

    Malzemeler

    • 1 su bardağı un
    • 1/3 paket yaş maya
    • Yarım su bardağı su
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • Yarım çay kaşığı şeker
    • İstenilen miktarda mantar, zeytin ve biber
    • Rendelenmiş peynir
    • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

    Yapılışı

    • Şeker ve mayayı suda eritin.
    • Un ile karıştırarak yoğurun ve hamuru 30 dakika dinlendirin.
    • Mantarları kesin ve zeytinleri çekirdeğinden ayırın.
    • Dinlenmiş hamuru elinizde incelterek açın.
    • Zeytinyağı döktüğünüz tavaya pizza hamurunu yerleştiren ve kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
    • Daha sonra tüm malzemeleri üzerine yerleştirin.
    • Orta ateşte 20 dakika daha pişirin. Enfes pizzanız hazır!

      4. Tavada Patates Gözlemesi Tarifi

      Tavada yapabileceğiniz 10 lezzetli tarif arasında akla ilk gelen genellikle gözlemedir. Fakat bu tarifte yufkalar yerine püre haline gelmiş olan patatesi hamura ekleyip tavada pişireceğiz.

      Malzemeler

      • 1 kilogram patates
      • 2,5 su bardağı un
      • 3-4 çorba kaşığı krema
      • 1 tatlı kaşığı tuz
      • 50 gram tereyağı

      Yapılışı

      • Patateslerin kabuğunu soyup iri iri doğrayın ve tuzlu su içerisinde haşlayın.
      • Daha sonra çatalla iyice ezin.
      • Tereyağı, tuz ve kremayı ekleyip çatalla ezmeye devam edin.
      • Bu işlemlerden sonra üzerini streç filmle kapatıp 4-5 saat buzdolabında bekletin.
      • Daha sonra bekletilmiş patatesi üzerine un ekleyerek yoğurun.
      • Yumuşak bir hamur elde edince bezelere ayırın.
      • Her bir bezeyi elinizle incelterek açın.
      • Tereyağı sürdüğünüz tavada iki yüzünü de pişirin.

        5. Tavada Demleme Makarna Tarifi

        Tavada yapabileceğiniz 10 lezzetli tarif listemizde makarna size şaşırtıcı gelebilir. Makarna, bol suda haşlanan ve ayrı bir yerde sosları hazırlanan bir yemektir. Ayrı ayrı bulaşık çıkarmak istemeyenler için tavada yapılan kolay yemekler arasına makarna da dahil olmuştur.

        Malzemeler

        • 1 paket makarna
        • Su
        • Tuz
        • 5-6 orta boy domates
        • 2 diş sarımsak
        • Yarım yemek kaşığı tereyağı
        • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
        • 2 yemek kaşığı domates salçası

          tavada yapabileceğiniz 10 lezzetli tarif 

          Hisar Monaco Çelik Tava'ya görselin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

          Yapılışı

          • Domatesleri kabuğundan ayırıp küp küp doğrayın ve yağda kavurmaya başlayın.
          • Üzerine sarımsakları ekleyin.
          • Domates salçasını da ekleyip iyice kavurun.
          • 1 paket makarnayı da ekledikten sonra üzerine 2 parmak geçecek seviyede sıcak su ekleyin ve suyu çekene kadar pişirin.

            6. Çikolatalı Kadayıf Tarifi

            Tavada yapabileceğiniz 10 lezzetli tarif seçeneklerinde yemeklerin yanı sıra pratik bir şekilde tatlılar da yapılabilir. En sevilen tatlılar arasında yer alan kadayıf da bunlardan biridir. Çikolatalı bir tatlı olarak da tüketilebilen kadayıf, tavada çok pratik bir şekilde hazırlanabilir.

            Malzemeler

            • 200 gram kadayıf
            • Yarım paket krema
            • 1 paket sütlü çikolata
            • 1,5 paket bitter bitter çikolata

            Yapılışı

            • Kadayıfı ince ince kesip tavaya alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak kızartın.
            • Kızaran kadayıfı ocaktan alın ve kenara ayırın.
            • Daha sonra bir tavada kremayı ısıtın ve üzerine çikolataları ilave edin.
            • Eriyen çikolatayı kadayıfın üstüne döküp karıştırın.
            • Bu karışımdan istediğiniz ölçüde toplar oluşturup buzdolabında soğutun.

              7. Fıstıklı Katmer Tarifi

              Gaziantep mutfağının meşhur tatlılarından olan katmer, gün geçtikçe daha popüler hale gelmiştir. Baklavalık yufka ile hazırlanan katmer, tavada kolayca pişirilir.

              Malzemeler

              • 3 adet baklavalık yufka
              • 1 yemek kaşığı kaymak
              • 2 yemek kaşığı fıstık
              • Yarım yemek kaşığı tereyağı
              • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri

              Yapılışı

              • Yufkaları üst üste koyun.
              • Üzerine kaymağı ufak parçalar halinde ekleyin.
              • Daha sonra üzerine fıstık ve pudra şekerini serpin.
              • Yufkayı kare olacak şekilde içe doğru katlayın.
              • Tereyağı erittiğiniz tavaya yufkayı koyun ve her iki tarafını biraz kızartın.

                8. Tavada Ekmek Tarifi

                Tavada yapabileceğiniz 10 lezzetli tarif içinde tavada yapılan kolay bir ekmek tarifi arıyorsanız 3 malzemede yapılan ekmek tam size göre! Evde maya yoksa bile yapılabilen ekmek, tavada kolayca pişirilir.

                Malzemeler

                • 1,5 su bardağı un
                • 1/2 su bardağı su
                • 1 tatlı kaşığı tuz

                Yapılışı

                • Un ve tuzu derin bir kaba koyun.
                • Üzerine suyu yavaş yavaş dökerek karıştırın.
                • Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
                • Daha sonra 2 parçaya ayırın.
                • Tavayı ısıtın ve 15 dakika pişirin.

                  9. Soğan Halkası

                  Tavada yapabileceğiniz 10 lezzetli tarif içerisinde en sevilen atıştırmalıkların başında yer alan soğan halkası da kolayca kendine bir yer tutuyor.

                  Malzemeler

                  • 3 soğan
                  • 1 yumurtanın akı
                  • 1 su bardağı un
                  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
                  • ¾ su bardağı maden suyu
                  • Pane Harcı
                  • Tuz
                  • Karabiber

                  Yapılışı

                  • Soğan kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın.
                  • Geniş bir kasede un, karabiber, yağ ve sodayı karıştırın.
                  • Başka bir kasede yumurta akı ve tuzu çırpın. Daha sonra unlu karışıma ekleyin.
                  • Soğan halkalarını önce unlu karışıma ardından da pane harcına bulayın.
                  • Kızgın yağda kızartın.

                    10. Sütlü Tava Tatlısı

                    Evde fırını olmayanların veya tatlı hazırlamaya uzun vakit harcamak istemeyenler için az malzeme ile sütlü tava tatlısı hazırlamak çok kolaydır.

                    Malzemeler

                    • 3 yemek kaşığı un
                    • 4 su bardağı süt
                    • 1 su bardağı şeker
                    • 1 yumurta sarısı
                    • 1 paket vanilya

                    Hamur İçin

                    • 1 tatlı kaşığı tereyağı
                    • 3 yemek kaşığı toz şeker

                    Üzeri İçin

                    • Toz puding
                    • Çikolata

                    Yapılışı

                    • Un, süt, yumurta sarısı ve şekeri tencerede karıştırın. Ardından koyulaşana kadar kaynatın.
                    • Vanilyayı da ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın.
                    • Tereyağı ile yağlanan tavaya 3 yemek kaşığı şekeri serpin.
                    • Hazır olan muhallebiyi tavaya aktarın ve orta ateşte şeker karamelize olana kadar tavayı çevirerek pişirin.
                    • Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
                    • Ters çevirin ve dilimleyin. Sütlü tava tatlısı hazır, herkese afiyet olsun...

                      Bu yazımızda 'Tavada Yapabileceğiniz 10 Lezzetli Tarif' konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/duduklu-tencere-nasil-kullanilir linkinden ulaşabilirsiniz.

                      IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.