750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Sofranızın Olmazsa Olması: Baharatlıklar

20-12-2021 16:30
Sofranızın Olmazsa Olması: Baharatlıklar

Baharatlar yemeklere farklı aroma veren tatlandırıcılardır. Kültür ögelerinden biri olan yemek alışkanlıkları ile ilişkili olduğu ve damak tadına hitap ettiği için sıklıkla kullanılır. Baharatlara yemek yaparken, yemek yerken kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmak isteyebilirsiniz. Büyük kap ve kavanozlar bu işlem için işlevsel olmayabilir. Baharatlara ihtiyacınız doğrultusunda ulaşmak ve baharatları taze tutmak için baharatlık gereklidir.

Baharatlıklar mini mutfak gereçleridir ve baharatların uzun süre muhafaza edilmesine yardımcı olurlar. Sağladıkları kolaylığın yanı sıra görsellik açısından da şık bir alternatiftir. Bu sebeple neredeyse tüm mutfaklarda görmek mümkündür. Bu mini gereçler tezgâh üzerinde, yemek masasında ya da mutfak dolaplarında barındırılabilir.

Hisar Platin Tuzluk Takımı ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Yemek yaparken ya da yemek yerken elinizin altında baharatlık olması işinizi kolaylaştırır. Birçok mutfak ürününde olduğu gibi bu gereçlerin de farklı boyut ve kapasite seçenekleri bulunur. Özellikle kalabalık sofralarda ihtiyaç anında hemen kullanabilmek için masa üzerinde bulundurulabilir. Sağladığı tüm konfor ve kolaylığın yanı sıra bu mini gereçler sayesinde baharatlar daha uzun vadede taze kalabilir.

Ek olarak, baharatların saklanması için gereken hijyen koşulları da bu gereçlerle sağlanabilir. Baharatlıkları sofranızda bulundurarak yemeklerinizi pratik bir şekilde tatlandırabilir, mutfak ve sofranızı daha şık bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Mutfak araç gereçlerinde işlevsellik ve estetiği bir araya getiren Hisar markası, müşterilerine geniş bir ürün yelpazesi sunar.

Baharatlık Takımları

Baharatlar genellikle paket halinde satılır. Genellikle plastik olan bu paketler ürün açıldıktan sonra hava alabilir ya da dökülebilir. Bu duruma bağlı olarak baharatların bayatlama ve kısa vadede bozulma ihtimali vardır. Muhafaza etmenin zor olması ve bozulma ihtimalinin yüksek olması sebebiyle bu paketler kullanım kolaylığı sunmaz. Ayrıca, uzun vadede plastik ambalaj içerisinde bulunan ürünler sağlıklı yapısını da koruyamayabilirler.

Hisar markasının farklı boyut ve kapasite seçeneği ile müşterine sunduğu baharat kaplarıyla baharatlarınızı sağlıklı bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Farklı boyut seçenekleri sayesinde kullanacağınız ortamın özelliklerini göz önünde bulundurarak kolayca seçim yapabilirsiniz. Ayrıca, taşıma rahatlığı sunan baharatlık takımlarını yemek masanıza taşıyabilir, yemeklerinizi tatlandırabilirsiniz. Bu mini mutfak gereçlerinin pek çok malzemeden çeşitlerini bulmak mümkündür. Hisar markası sağlığınızı önemser ve baharat kaplarını paslanmaz çelik, cam ve deriden üretir. Böylece hem baharatları muhafaza etme süresi artar hem de baharatlar tazeliğini korumuş olur.

Mutfak tezgâhı ya da yemek masasında bulundurmak için ikili ya da üçlü baharatlık takımlarını inceleyebilirsiniz. İhtiyacınıza uygun olarak boyut seçimi yapabilirsiniz. Özellikle yemek masası için tercih edeceğiniz gereçlerde ürünün boyutu oldukça önemlidir. Küçük masalarda tercih edilen büyük boyutlardaki ürünler yemek yeme konforunuzu azaltabilir. Daha küçük ve pratik çeşitlere yönelmek masadaki hareket özgürlüğünüzü artırabilir. Hisar markasının kaliteli materyal kullanarak tasarladığı ürünler arasından yemek yeme alanınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

İşletmelerde Baharatlık Kullanımı

Kafe ya da restoran tarzındaki iş yerlerinde yemekler minimal tuz ve baharat kullanımı ile hazırlanır. Bunun sebebi yeme alışkanlıkları ve kişisel hassasiyetlerin öngörülemez olmasıdır. Bu nedenle kafe ve restoranlarda baharatlıklar olmazsa olmaz mutfak gereçlerindendir. Çoklu ve daha büyük boyutlara sahip baharat kapları ya da baharat setlerini tercih ederek hem müşterilerin kolayca baharatlara erişmesini sağlayabilirsiniz hem de gün içerisinde birkaç kez doldurarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İşletmelerde gelir gider dengesini oturtmak işletmenin devamlılığı için gereklidir. Bu sebeple kullanılan ürünlerin özenle seçilmesi ve dikkatli kullanılması lazımdır. Farklı bütçelere uygun baharat kaplarıyla sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Büyük boyutlara sahip ve kaliteli materyallerden tasarlanan ürünlerin fiyatları diğer ürünlere nazaran daha fazla olabilir. Ancak kullanım ömrü ve rahatlığı düşünüldüğünde işletmeler için ideal bir seçim olabilir. Ürün çeşitliliği fiyat çeşitliliğine de olanak sağlar. Böylece her işletme kendi bütçesiyle orantılı bir şekilde mutfak gereçleri edinebilir.

Özellikle birden fazla kişinin kullanımına sunulan gereçlerin bakım ve temizliği oldukça önemlidir. Hem hijyen koşullarını sağlamak hem de baharat kaplarını daha uzun süre kullanmak için düzenli olarak bakımı yapılmalıdır. Bu gereçlerin yapımında kullanılan materyaller farklılık gösterebildiğinden bakım ve temizlik için materyalin dikkate alınması gerekir. İşletmelerin yanı sıra bir yere bağlı olarak çalışan yemekhanelerde de mutfak gereçleri kritik role sahiptir. Yemek saatlerinde yoğun olarak insan trafiğine maruz kalan yemekhanelerde tüm gereçlerin eksiksiz olarak bulunması yemek yeme sürecini kolaylaştırır. Hisar markası tasarladığı sofra grubu ürünleriyle kişi sayısı fark etmeksizin sofra kurmanızı kolaylaştırır.

Baharatları Saklamak

Baharatlar, bitkilerin kurutulması ve sonrasında toz haline getirilmesiyle oluşturulan ürünlerdir. Koruyucu birtakım işlemlerden geçirilse de baharatların taze kalması için iyi muhafaza edilmesi gerekir. Bu ürünleri doğru bir şekilde saklamak için tercih edilen kaplara dikkat edilmelidir. Baharatların bulunacağı alan fazla nemli olmamalıdır. Mümkün olduğunca güneş ışığına teması engellenmelidir.

Baharatları taze bir şekilde tüketebilmek için konulan kabın düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Baharatlık içerisine baharat koymadan önce iyice kurulamalısınız. Nemli bırakmamalısınız. Yeterli kuruluğa sahip olmayan baharatlıkların içine koyacağınız baharatlar aromasını kaybedebilir ve kısa vadede bayatlayabilir. Nemli bir halde baharat koyduysanız baharatlar kısa süre içerisinde bozulabilir.

Baharat kaplarının farklı model ve setleri bulunduğu için dilediğiniz ürüne kolayca ulaşabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz alanla uyumlu bir mutfak gereci edinebilirsiniz. Baharat kaplarını mutfak dolaplarına dizebilirsiniz. Raf mevcut değilse ya da başka şekilde kullanıyorsa standlı baharat kaplarına yönelebilirsiniz. Kendi standı olan ürünleri hem ev ve iş yerlerinde hem de işletmelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Daha sınırlı alanlarda ya da çekmece içlerinde muhafaza etmek için mini baharat kaplarını tercih edebilirsiniz. Baharat kapları kullanarak mutfağa görsellik katmak isterseniz Hisar markasının paslanmaz çelik baharat kaplarını değerlendirebilirsiniz. Bu kaplar işlevsel ve uzun ömürlü olmalarının yanı sıra estetik bir görünüm sunmanıza da yardımcı olur. Çeliğin asaleti ve gri rengin dikkat çekiciliği ile mutfağınıza modern bir hava katabilirsiniz.

Şık Baharat Kapları ile Mutfağınızı Renklendirin

Yemek yapmak günlük olarak tekrarlanan ve hayati aktivitelerden biridir. Bu sebeple yemek yapmayı kolaylaştıracak ürünler her mutfak için elzemdir. Yemek yaparken hızlı ve pratik olması sebebiyle baharatlıklar kullanılır. Ocak yanlarında ve mutfak raflarında yer alan baharat kapları mutfakta geçirilen zamanı daha keyifli kılar. Yemek yerken de baharatlıklara ihtiyaç duyabilirsiniz. Baharat kaplarına tasarım dokunuşları eklenmesiyle birlikte üretilen baharat değirmenleri sofralara lezzet katar. Taze baharat ve karabiber tohumlarını çekmek için baharat değirmenleri kullanılır. Pek çok taneli ürün bu değirmenler sayesinde öğütülebilir. Farklı materyallerle üretilen değirmenler bulunduğu ortama kolayca uyum sağlar. Çeşitli boyut seçeneklerine sahip olan baharat değirmenleri ile yemek yenen her ortamda baharatları pratik bir şekilde öğütebilirsiniz.

Hisar Milano Tuz Öğütücü ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Piknik ya da barbekü gibi toplu halde yapılan etkinliklerde çoğunlukla yapımı basit ve lezzetli yemekler tercih edilir. Böyle kalabalık gruplarda baharatlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Hisar markasının taşıma kolaylığı sağlayan ve dayanıklı materyallere sahip olan baharat kaplarını tüm aktivitelerinize taşıyabilirsiniz. Kapaklı baharat kapları tercih etmeniz daha rahat hareket etmenize olanak sağlar. Taşıma esnasında yaşanabilecek olası aksilikler için cam baharat kaplarını tercih etmemelisiniz.

Bu yazımızda sizlere sofranızın olmazsa olması baharatlıklardan bahsettik. Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/misir-patlatma-tenceresi-ile-evinizde-popcorn-yapimi linkinden ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.