750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Pratik ve Leziz Akşam Yemekleri Tarifi

30-05-2022 14:11
Pratik ve Leziz Akşam Yemekleri Tarifi

Yaz akşamlarının gelmesiyle birlikte sofralar da renklenmeye başlar. Aile içi buluşmalar, akraba toplanmaları, misafir ağırlamaların yoğunlaştığı bu süreçte yemek yapmak daha uzun ve zahmetli bir hal alabilir. Bazen kısıtlı vakitlerde yemek hazırlamak durumunda kalabilir ya da beklediğinizden fazla sayıda misafirle karşılaşabilirsiniz. Böyle zaman dilimlerinde rahatlıkla hazırlayabilmek için pratik tariflere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Pratik ve lezzetli akşam yemekleri tarifi seçerek hem göze hem de mideye hitap eden menüleri hızlıca hazırlayabilirsiniz. Yemeğin hazırlanma aşamasından sunum aşamasına her sürecinde mutfaktaki yardımcınız olan Hisar markasından destek alabilirsiniz.

Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tarifi

Hızlı yemek denince akla gelen ilk isim makarnadır. Akşam yemekleri tarifi seçerken kısıtlı bir zamanınız varsa makarna çeşitlerine yönelebilirsiniz. Hem lezzetli hem de hızlı tariflerden biri olan kremasız körili tavuklu makarna ile akşama dakikalar kala bile sofranızı hazırlayabilirsiniz. Kremasız körili tavuklu makarna yapmak için gerekli olan malzemeler:

  • 250 gram penne makarna,
  • 500 gram tavuk göğüs eti,
  • 400 milim süt,
  • Bir tane orta boy kuru soğan,
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ,
  • 1,5 tatlı kaşığı köri,
  • 1 tatlı kaşığı nişasta,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı kekik.

Haşlama süreci için:

  • Sıcak su ve bir tatlı kaşığı tuz.

Kremasız Körili Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır?

Hisar markasının pişirme grubundan derin bir tencere tercih ederek tencereye bolca sıcak su almalısınız. Su iyice kaynamaya başladıktan sonra üzerine makarna ve tuzu ilave etmelisiniz. Makarnayı yaklaşık olarak 10 dakika haşlamalısınız. Makarnaların haşlandığı sırada soğanları küçük şekilde doğramalısınız.

 Pratik ve Leziz Akşam Yemekleri Tarifi

Hisar Milano 8 Parça Çelik Tencere Seti Kırmızı ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sonrasında tavuk göğsünü küp küp doğramalısınız. Doğradığınız tavuk etlerine soteleme işlemini yapmak için Hisar markasının tavalarından yardım alabilirsiniz. Sıvı yağ eklediğiniz tavaya küp şeklinde doğradığınız tavukları eklemeli ve kavurmalısınız. Tavuklar suyunu çekip rengi değiştikten sonra üzerine soğanları eklemeli ve kavurmaya devam etmelisiniz. Nişasta, süt, köri, tuz ve kekiği bir kapta karıştırmalısınız. Soğanlar iyice kavrulduktan sonra bu karışımı tavaya ilave edip kıvam alana pişirmelisiniz.

Makarna haşlandıktan sonra suyunu süzmeli ve kıvam alan sosun üzerine eklemelisiniz. Makarna ve sosu iyice harmanladıktan sonra sıcak şekilde servis edebilirsiniz. Akşam yemekleri tarifi yaparken malzemeleri kişi sayısına ve yeme alışkanlıklarına bağlı olarak artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Asitli içecekler ve mevsim salatayla menü oluşturabilirsiniz.

Karnabahar Kavurması Tarifi

Ramazan ayı birçok kişinin porsiyon konusunda sıkıntı yaşadığı ve sindirim problemleri ile karşılaştığı bir süreç olabilir. Bu sebeple yemek menülerine kolay sindirebilir ve doyurucu yiyecekler eklemek gerekir. Akşam yemekleri tarifi seçerken hafif yiyeceklere yönelmek mide sağlığını korumak adına önemlidir.

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek olan karnabahar kavurması, hem spor yapanlar hem de ramazanda ekstra kilo alımı yaşamak istemeyen kişiler için ideal bir ana öğün olabilir. karnabahar kavurması yapmak için gerekli olan malzemeler:

  • Bir tane küçük boy karnabahar,
  • 200 gram kıyma,
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • Bir çay kaşığı karabiber,
  • Bir çay kaşığı tuz.

Üzerine dökmek için:

  • Bir kase kaymaklı yoğurt,
  • Bir çay kaşığı tuz.

Sos için:

  • Bir tatlı kaşığı domates salçası,
  • Bir yemek kaşığı tereyağı,
  • Bir tatlı kaşığı pul biber.

Karnabahar Kavurması Nasıl Yapılır?

İlk olarak karnabaharları küçük parçalar halinde doğramalısınız. Tavaya zeytinyağı ekleyerek doğradığınız karnabaharları sotelemelisiniz. Üzerine kıyma eklemelisiniz. Kavurma işlemini kıymanın rengi değişinceye kadar sürdürmelisiniz. Karabiber ve tuzu ilave ettikten sonra yedirinceye kadar birkaç kez daha karıştırmalı ve ocağı kapatmalısınız.

Derin bir kaseye kaymaklı yoğurdu almalısınız. Üzerine tuz ilave ederek çırpmalısınız. Küçük bir tava yardımıyla tereyağını eritmelisiniz. Üzerine salça ve pul biber ekleyerek kavurmalısınız. Hisar markasının servis tenceresine önce karnabaharı koymalısınız. Karnabaharın üzerine yoğurdu dökmelisiniz. Son olarak salçalı sosu gezdirerek servis yapabilirsiniz. Kalori hesaplaması yapmayı tercih ediyorsanız tereyağı kullanmayabilir, kaymaklı yoğurt yerine daha az yağlı yoğurtlar tercih edebilirsiniz.

Pratik ve Leziz Akşam Yemekleri Tarifi

Hisar Milano Masa Servisi Dikdörtgen ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Patates Mantı Tarifi

Akşam yemekleri tarifi seçerken evinizdeki malzemeleri tercih etmek isteyebilirsiniz. Genellikle her evde düzenli yemek yapmak için bulunan bazı sebze ve baharatlarla lezzetli ve pratik yemekler yapabilirsiniz. Patates mantı bu yemeklerden bir tanesidir. Kolay hazırlanmasıyla en sıkışık anları bile kurtarabilen patates mantı yapmak için gerekli olan malzemeler:

  • Beş tane büyük boy patates,
  • Bir tane orta boy havuç,
  • Bir tutam maydanoz,
  • Üç dal taze soğan,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Kuru nane,
  • Pul biber,
  • Karabiber,
  • Tuz.

Sosu için:

  • İki yemek kaşığı süzme yoğurt,
  • Bir yemek kaşığı kaşık mayonez,
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Bir diş ezilmiş sarımsak,
  • Kırmızı toz biber.

Patates Mantısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri yıkamalısınız. Sonrasında Hisar markasının pişirme grubundan ihtiyacınız olan boyutta bir tencere seçerek patatesleri haşlamak için tercih edebilirsiniz. Patatesler haşlanırken havucu rendelemelisiniz. Bir tavaya yağ ekleyip havucu yüksek ateşte sotelemelisiniz. Sotelenen havucu ılıması için bekletmelisiniz. Haşlanan patatesleri çatalla ezmelisiniz. Çatalla ezmek zahmetli geliyorsa rendeleyebilirsiniz. Derin bir karışma kabına patatesi ve havucu ilave edip iyice karıştırmalısınız. Taze soğan ve maydanozları ince ince kıymalısınız. Ardından kaba ekleyerek karıştırmalısınız. Kuru nane, pul biber, karabiber ve tuzu ekledikten sonra harcı yoğurmalısınız.

Harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak servis tabağına yerleştirmelisiniz. Yoğurt, mayonez ve sarımsağı çırptıktan sonra patates toplarına dökmelisiniz. Tavaya yağı alıp bir dakika kızdırdıktan sonra kırmızı toz biberi ekleyip karıştırmalısınız. Sosu servis tabağının üstünde gezdirerek sunumunuzu tamamlayabilirsiniz. Akşam yemekleri tarifi seçerken misafirlerinizin yeme alışkanlıklarını ve yaşam biçimlerini de göz önünde bulundurmalısınız. Patates mantı vejetaryen beslenme için uygun akşam yemekleri tarifi seçeneği olabilir. Vegan beslenmeye uygun hale getirmek isterseniz sostan yoğurt ve mayonezi çıkartarak servis edebilirsiniz.

Tavuklu Brokoli Salatası Tarifi

Ramazan ayında diyet ve kalorili beslenme düzenine devam etmek zorlayıcı olabilir. Tüm gün bedenin besinsiz kalmasının ardından kişi kıtlık bilinci yaşayabilir ve yemeklerden orantısız porsiyonlarda tüketebilir. Bunun önüne geçmek için göze de hitap eden akşam yemekleri tarifi hazırlanabilir. Doyurucu içeriği ve rengarenk görüntüsüyle iştah kabartan tavuklu brokoli salatası yapmak için gerekli olan malzemeler:

  • 250 gram tavuk göğsü,
  • Bir tane küçük boy brokoli,
  • Bir tane havuç,
  • 200 gram konserve mısır,
  • Altı tane kornişon turşu,
  • Üç tane közlenmiş kırmızı biber,
  • Bir tane limon,
  • Dört çorba kaşığı zeytinyağı,
  • Tavuğu haşlamak için bir tatlı kaşığı tuz,
  • Bir çay kaşığı tuz.

Tavuklu Brokoli Salatası Nasıl Yapılır?

Akşam yemekleri tarifi yaparken doğru mutfak gereci seçmek yapım sürecini hızlandırabilir. Hisar markasının işlevli pişirme ürünleriyle yemeği hazırlarken geçen süreden tasarruf sağlayabilirsiniz. Tavuklu brokoli salatası yaparken tavuk göğsünü üç parçaya ayırdıktan sonra tencereye koymalı, su ve tuz ilave ettikten sonra haşlamalısınız.

Tavuğu soğumaya bıraktıktan sonra brokolileri küçük parçalara ayırmalısınız. Su kaynatmalı ve brokolileri buharda pişirme aparatı kullanarak kaynayan suyun üzerinde beş dakika buharda pişirmelisiniz. Havucu rendelemeli, turşu ve közlenmiş biberi küp halinde doğramalısınız. Derin bir kaseye tüm malzemeleri ekledikten sonra iyice karıştırmalısınız. Üzerine maydanoz koyarak ya da parmesan peyniri serperek servis edebilirsiniz.

Önceki yazımızı https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/evde-yogurt-yapimi-tencerede-yogurt-mayalama linkinden inceleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.