750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Pratik Tatlı Tarifleri ile Masalarınıza Şenlik Katın

06-08-2021 10:08
Pratik Tatlı Tarifleri ile Masalarınıza Şenlik Katın

 Tatlılar bazılarımız için vazgeçilmez bir lezzettir. Her mevsim tüketebildiğimiz yüzlerce çeşit tatlı arasından size pratik ve lezzetli tatlı tarifleri hazırladık. Şeftalili Crumble, Elmalı Karamelli Kek, Çikolatalı Un Kurabiyesi, Damla Sakızlı Reçelli Muhallebi, Keşküllü Kırmızı Meyveli Tart tariflerini sizler için hazırladık. Sizi çok uğraştırmayan, sonunda enfes bir lezzet yakalayacağınız tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz pratik tatlı tarifleri ile masalarınıza şenlik katın!

Ferahlatan Bir Lezzet: Şeftalili Crumble

Pratik tatlı tarifleri listemizde ilk sırada şeftalili crumble var. Ferahlatıcı bir yaz meyvesi olan Şeftali ile oldukça leziz tatlılar yapabilirsiniz. Bu tarifte bir İngiliz tatlısı olan crumble yapacağız. Crumble aslında turta tabanının ufalanmış halidir ve İngiltere'de II. Dünya Savaşı sırasında yokluk dönemine ortaya çıkmıştır. Önce elmalı olarak yapılsa da bu tatlıyı muz, vişne ve çilek gibi her çeşit meyveyle yapabilirsiniz. Biz bu tarifte tatlımızı şeftali ile yapacağız.

Önce malzemelerden başlayalım. Öncelikle 3 adet büyük şeftali, 2 yemek kaşığı toz şeker (çok tatlı olmaması için 2 kaşık yeterli olacaktır.), 1 tatlı kaşığı buğday nişastası ve yarım su bardağı su gerekiyor. Sosun yapımı için şeftalilerinizi iri küpler olarak doğrayın. Bir sos tenceresine toz şeker, nişasta ve suyu alıp hafif kıvam alana kadar pişirin. Nişastalı karışımınız kıvam aldıktan sonra şeftalileri içerisine alın ve karıştırın.
Şimdi crumble yapımına geçiyoruz. İhtiyacımız olan malzemeler: küçük, küp küp doğranmış ve soğuk 50 gr. tereyağı, 50 gr. un ve 1 yemek kaşığı toz şeker. Bir kaba un, toz şeker ve tereyağını ekleyin ve hafif iri parçalar haline gelene kadar mikserle çekmeye devam edin. Sıra crumble ve şeftaliyi birleştirmede. Fırın kabına hazırladığınız şeftalileri yayalım ardından crumble'ı üzerine serpiştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığınız crumble’ınızı dondurmayla süsleyerek, Hisar çay kahve setleri ile servis edebilirsiniz. Pratik tatlı tarifleri örneklerinden biri olan şeftalili crumble'ınız servise hazır, Afiyet olsun!
Pratik Tatlı Tarifleri ile Masalarınıza Şenlik Katın
Hisar Tealove 20 Parça Çay Seti Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz

Enfes Sosuyla Elmalı Karamelli Kek

Pratik tatlı tarifleri listemizde ikinci sırada elmalı karamelli kek var. Elma tatlılara yakışan bir meyve, bu tarifte karamel ile birleştireceğiz. Bu pratik tatlı tarifi ile masalarınıza şenlik katacaksınız. 
Malzemelerimiz: oda sıcaklığında 120 gr. tereyağı, 1,5 su bardağı toz şeker (esmer şeker de kullanabilirsiniz.), 2 adet yumurta, 200 gr. un 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, tuz, ½ adet rende muskat,1 tutam toz tarçın
Elma için: 2 adet orta boy elma, 1- 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 avuç dövülmüş cevize ihtiyacımız olacak.
Karamel için: 1 su bardağı toz şeker, ½ su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı tereyağı gerekiyor.
Gelelim nasıl yapacağımıza...Öncelikle tavanızı ocağa alın ve biraz ısıtın ardından tavanızın içerisine elmaları alın kısık ateşte pişirin. Elmalarınız hafif renk alınca üzerine tereyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından bir karıştırma kabının içerisine tereyağı ve toz şekeri ilave edip çırpın, yumurtayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya, tuz, muskat ve toz tarçını karışıma ilave edip kek harcını spatula yardımıyla iyice karıştırın. Ardından elmalı harcı, kek harcına ilave edip karıştırın. Kek kalıbınıza karışımı dökün ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Kekiniz pişerken karamel sosumuzu yapalım. Önce tavanızın içerisine toz şekeri ilave edip ocağa alın ardından şeker tamamen eriyene kadar bekleyin ve hafif renk aldığında ocağın altını kapatın. Tavanın içerisine süt ve tereyağını ilave edip iyice karıştırın. Kekiniz piştikten sonra karameli gezdirip tamamen üzerine yayın. Kekinizi tekrar fırına verin ardından 15 – 20 dakika pişirin, bu karamel ve kek tadının bütünleşmesini sağlayacak. Afiyet olsun!

Pratik Bir Lezzet: Çikolatalı Un Kurabiyesi

Çikolatalı un kurabiyesi, pratik tatlı tarifleri listemizde üçüncü sırada. Kurabiyeler çay ve kahvelerin yanında tercih ettiğimiz vazgeçilmez tatlılardan biri. Malzemeler ise şöyle: 3 su bardağı un, yarım su bardağı pudra şekeri, 250 gram tereyağı, 1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya.

Üzeri için kullanacağımız çikolata için ise: Damla çikolata, un, pudra şekeri, tereyağı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip hamur kıvamına gelene kadar blenderla çekelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve şekil verelim. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve aralıklarla dizelim. Hamurun üzerine dilediğiniz kadar damla çikolata ekleyin ve hamurun içine doğru bastırın. Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin ardından soğumaları için yaklaşık 10 dakika bekletin. Pratik tatlı tarifleri arasında bulunan çikolatalı un kurabiyeleriniz hazır! Hisar servis aksesuarları ile sunumunuza şıklık katabilirsiniz.

Pratik Tatlı Tarifleri ile Masalarınıza Şenlik Katın

Hisar Lale 4 Parça Maşa Servis Seti Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz

Damla Sakızlı Reçelli Muhallebi

Damla sakızlı reçelli muhallebi, pratik tatlı tarifleri listemizde dördüncü tarifimiz. Sütlü tatlılar yaz aylarının favorisi bu nedenle pratik tatlı tarifleri listemizde yer almasını istedik. Klasik muhallebiyi biraz değiştireceğiz. Nefis damla sakızlı reçelli muhallebi tarifi için malzemelerimiz: 125 gr. tereyağı, 1 su bardağı un, 1 litre süt, 1,5 su bardağı toz şeker, 3-4 parça dövülmüş damla sakızı gerekiyor. Tabanı için dilediğiniz bir reçel mesela çilek reçeli olabilir. Üzeri için çilek reçeli ve rulo gofret kullanacağız. Huni şeklindeki bir servis kasesinin tabanına 1 tatlı kaşığı dilediğiniz reçelden koyun ve dondurucuda 5-10 dakika bekletin, bu malzemelerin karışmamasını sağlayacak.

Muhallebi için; tereyağını eritin, unu ekleyip renk alana kadar kavuralım ardından sütü ekleyelim ve sürekli karıştıralım süt kaynayınca şeker ve dövülmüş damla sakızını ekleyelim. Kısık ateşte karıştırmaya devam edelim kaynayınca altını kapatalım.

Ardından sütü ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın. Süt kaynayınca şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edin, iyice karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kapatın. Muhallebi hazır olunca reçel ekleyip dondurucuya koyduğumuz kaseleri alalım ve üzerine muhallebiyi ekleyelim. Üzerini reçel ve rulo gofretle süsleyelim. Pratik tatlı tarifleri listesinde olan damla sakızlı reçelli muhallebiniz servise hazır, afiyet olsun!

Keşküllü Kırmızı Meyveli Tart

Pratik tatlı tarifleri listemizde son sırada ise keşküllü kırmızı meyveli tart var. Orman meyveleri ferahlatıcı tadıyla sık tüketilen meyvelerden biri dondurucuda saklanabilme özelliği sayesinde istediğimiz zaman tüketebiliyoruz. Keşküllü orman meyveli tart tarifimize bayılacaksınız! Kırmızı orman meyveleri ve taze nane yapraklarına ihtiyacımız olacak ama öncesinde tart hamuru ile başlayalım.

Malzemeler: 3,5 su bardağı, soğuk ve küp doğranmış 200 gr. tereyağı, 3 yemek kaşığı ve 1 adet yumurta. Keşkül için: 1 litre süt,1 su bardağı toz şeker,1 yumurtanın sarısı,1 su bardağı toz badem, 2 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 paket vanilya gerekiyor.

Tart hamuru için; Mixer haznesine un, tereyağı ve toz şekeri koyun ve çekin. Ardından yumurtayı da içerisine ekleyin ve çekmeye devam edin. Hamur hazır olunca yağlı kağıdın üzerine çıkartın ve üzerine bir yağlı kağıt daha koyun ve merdane ile yuvarlak şekil vererek açın. Çok ovalamamaya dikkat edelim cıvık bir kıvam olmamalı. Ardından kalıbınıza hamuru eşit bir şekilde yayın ve kenarlarını düzeltin. Bir çatal yardımıyla tart tabanının kabarmaması için delikler açın. Tabana ağırlık yapması için biraz bakliyat koyun ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ardından yağlı kağıdı ve bakliyatları alın tabanı 10 – 15 dakika daha pişirin. Taban fırında pişerken keşkül tarifine geçelim: kabınıza ¼ su bardağı süt ve nişastayı ekleyip karıştırın.

Tencerenin içerisine süt, toz şeker ve yumurta sarısını ekleyin ve iyice karıştırın ardından ocağa alın ve orta ateşte karıştırın. Isınan sütün içine toz bademi ekleyin, keşkülün tadının acı olmaması için acımış bademden kaçınalım. Ardından keşkülünüzün içerisine vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Keşkülü tartın üzerine eşit bir şekilde yayın ardından soğuyan keşkülün üzerini orman meyveleri ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Pratik tatlı tarifleri örneklerinden keşküllü kırmızı meyveli tartınız hazır! Hisar masa aksesuarları ile sunumunuzu güzelleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu yazımızda pratik tatlı tarifleri konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/saglikli-tencere-tava-secimi-nasil-yapilmali linkinden ulaşabilirsiniz.


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.