750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Misafirlerinize Yapabileceğiniz 5 Pratik Yemek Tarifleri

14-07-2021 16:02
Misafirlerinize Yapabileceğiniz 5 Pratik Yemek Tarifleri

Misafirleriniz için yemek hazırlamak elbette zahmet vericidir hatta birbiriyle bütünlük sağlayan bir menü oluşturmak daha da zordur. Misafirlerinize yapabileceğiniz 5 pratik yemek tarifleri yazısında size çorba, ana yemek, salata ve tatlıdan oluşan keyifli bir menü oluşturduk.

Lezzetli yemek yapmanın uzun zaman alacağı gibi bir yanılgı var fakat çok kısa sürede de gayet leziz tatlar elde edebilirsiniz. Bu pratik yemek tarifleri günü kurtarmakla kalmayacak sürekli ulaşmak isteyeceğiniz bir lezzet haline gelecek.

Yemek yapmaya bazen üşeniyoruz bazen de yeterli vaktimiz olmuyor bu yüzden pratik ve lezzetli bir tarif arayışında oluyoruz. Her akşam yemeğinde saatlerce haşlanmış bir sebze yemeği veya geceden sosla buzdolabında bekletilmiş bir et hazırlayacak vaktimiz olmayabilir. Bunu tercih de etmeyebilirsiniz yemek tercihleri her evrede kişiseldir ama pratik yemek tariflerinin de her zaman daha çok ilgi gördüğünü belirtelim.

Sizi yormayan tarifler arıyor olabilirsiniz, misafiriniz çat kapı geliyor olabilir veya o gün için farklı tatlar denemek istiyor olabilirsiniz. Yemek tabii ki emek vererek yapılır fakat harcanan eforu azaltarak da leziz bir menü oluşturabilirsiniz. Bu yazıda size hazırlaması ve pişirmesi neredeyse 1 saat bile sürmeyecek bayılarak tüketeceğiniz, misafirlerinize yapabileceğiniz 5 pratik yemek tarifleri hazırladık. Şimdiden afiyet olsun, keyifli okumalar!

1)Enfes Pesto Soslu Makarna

Pratik yemek tarifleri listemize öncelikle bizim için adete kurtarıcı olan makarna ile başlayalım. Tercihen spagetti, fettuccine gibi çeşitler bu sosa daha çok yakışıyor ve genelde bu şekilde servis ediliyor. Bu tarif için yarım paket makarnayı yaklaşık 10 dakika kadar derin bir tencerede haşladıktan sonra kenara alalım ve şimdi de pesto sosunun yapımına geçelim. Makarnanın porsiyonu arttıkça sosun miktarı da arttırılmalı bu önemli noktayı unutmayalım. Yoksa sos makarnaya az gelecektir.

Malzemelerimiz ise; 2 demet taze fesleğen, 5 diş orta boy sarımsak, 1 su bardağı zeytinyağı, yaklaşık 150 gram parmesan peyniri ve yarım çay kaşığı tuz eğer isterseniz tercihe göre çam fıstığı da ekleyebilirsiniz. Makarna haşlanırken suyundan birkaç kaşık tavaya ekleyin, makarna hazır olduktan sonra önce fesleğen, sarımsak ve zeytinyağını ayrı bir kapta karıştırın ve robotta püre kıvamına getirin, ardından malzemeleri yaklaşık 5 dakika tavada pişirin. Makarnayı sos tavasına aktarın ve birkaç dakika karıştırın, ardından makarnayı servis tabağınıza alın. İsterseniz üzerine çeri domates ekleyip servis edebilirsiniz. Bir adet çeri domatesi dörde bölüp fesleğen yaprağı ile tabağınızı süsleyebilirsiniz. Sofranızı şık Hisar çatal kaşık bıçak takımı ile tamamlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Misafirlerinize Yapabileceğiniz 5 Pratik Yemek Tarifleri

Hisar Baget 18 Çelik Yemek Çatal Kaşık Bıçak Seti'ne görselin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2)Taze Roka Salatası

Pratik yemek tarifleri menümüzün devamında enfes bir salata var. Salata bazen bir öğün olabiliyor fakat bu salata tarifi ana yemeğin tamamlayıcısı olacak. Salata yapımında malzemelerin taze olması çok önemli yoksa beklediğimiz taze tadı alamayız. Roka salatasının ekşi tadının sizi ferahlatacağına emin olabilirsiniz.

Roka salatasının malzemeleri ise; 1 demet taze roka, 6-8 adet çeri domates, 4-5 adet ince dilim eski kaşar, sosu için ise 1 yemek kaşığı balzamik sirke, yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber gerekli. Öncelikle rokaları yıkayıp yaklaşık 10 dakika sirkeli suda bekletelim, ardından domatesleri ikiye bölelim ve çok küçük doğramamaya dikkat edelim. Ardından rokanın suyunu süzüyoruz, sos ve domatesleri karıştırıyoruz ardından rokayı kaba ekliyoruz sos ve domatesle rokayı ezmeden hafifçe karıştırıyoruz.

Salatayı hazırladıktan sonra servis tabağına alın, isteğe bağlı miktarda üzerine eski kaşar dilimleyebilir veya rendeleyebilirsiniz. Üzerine ceviz, kuru meyve, incir veya mevsimine göre kışın portakal, greyfurt ve nar yazın ise çilek, ahududu, şeftali gibi meyvelerle salatanıza lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun! Salatanızı Hisar servis aksesuarları ile servis edebilirsiniz.

3)Yumuşacık Arnavut Ciğeri

Misafirlerinize yapabileceğiniz 5 pratik yemek tariflerinden sırada içi yumuşacık dışı kıtır kıtır bir Arnavut Ciğeri tarifi var. Tarifin sonunda ciğerle karıştıracağımız soğan ve sumak yemeğe ayrı bir lezzet katıyor. Tarife önce 600 gram kuzu ciğerinin sinirlerini ayıklamakla başlayalım ardından ciğeri kuşbaşı büyüklüğünde keselim, çok büyük veya çok küçük olmamasına dikkat edelim. Ardından ciğerin kanını iyice süzelim, tuz karbonat ve unu ayrı bir kapta karıştırıp ciğerleri bu karışıma bulayalım. Fazla unu da aldıktan sonra ciğeri tavaya alıp pişirin. Kırmızı biber, karabiber gibi dilediğiniz baharatları damak tadınıza göre yemeğinize ekleyebilirsiniz.

Diğer tavada da küp küp doğradığınız 2 adet orta boy patatesi kızartın. Ciğer ve patatesi 20 dakika kısık ateşte pişirelim. Ardından 1 adet kırmızı soğanı doğrayın, üzerine maydanoz ve sumak ekleyip karıştırın. Ciğer ve patatesi servis tabağına alın, üzerine sumaklı soğanı ekleyip karıştırın. İsterseniz biraz maydanozla yemeğinizi süsleyebilirsiniz. Arnavut ciğeri servise hazır, afiyet olsun.

Misafirlerinize Yapabileceğiniz 5 Pratik Yemek Tarifleri

 Hisar Etna Multi Granit Siyah 26 cm Tava ürününe görselin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

4)Besleyici Brokoli Çorbası

Eğer brokoliyi yemek istiyor ama tadını bir türlü sevmiyorsanız bu tarifimizin size brokoliyi sevdireceğine emin olabilirsiniz evinizde kış aylarının vazgeçilmez çorbası olacak. Oldukça az kalorili, kremasız, hafif ve besleyici bir çorba tarifine hazır olun! Sadece süt ekleyerek pişireceğimiz brokoli çorbası malzemeleri ise; 500 gram brokoli, 1 adet orta boy soğan,1 adet orta boy patates ve 200 ml süt gerekiyor.

Öncelikle soğanları küp küp doğruyoruz, acı olmaması için orta veya küçük boy soğan tercih edebilirsiniz ardından tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz ve soğanları kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince doğradığımız patatesi ekliyoruz ve brokoli ile birlikte tencereye 200 ml sütle haşlanmaya bırakıyoruz. Brokoli ve patates sütle haşlanırken istediğiniz kıvama göre ılık su ekleyebilirsiniz. Ardından tuz ve dilediğiniz baharatları eklemeyi unutmayın, yine de karabiberin bu tarife çok yakıştığını belirtelim.

Brokoliler hafif renk değiştirdiğinde patatesinizi kontrol edin. İkisi de haşlandığında blender yardımıyla brokoli ve patatesi çorba kıvamına getirin, ardından kaselerle servise hazırlayabilirsiniz. Çorbanızın üzerini birkaç damla zeytinyağı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

5)Zahmetsiz Pişmeyen Pasta

Pratik yemek tarifleri arasında son tarifimiz ise zahmetsiz bir tatlı olan pişmeyen pasta. Bu tarifte yapmanız gereken sadece malzemeleri karıştırmak ardından buzdolabında bekletmek fırın derdi yok! Okuyacağınız tarif oldukça kolay ve diğer pastalar gibi keki hazırlayıp pişirme derdini ortadan kaldırıyor.

Pastanın malzemeleri ise şöyle; 1,5 paket petibör bisküvi 4 yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı süt ve pastanın üzerini kaplayacak kadar toz fındık gerekiyor. Pastanın kreması için malzemeler ise; 1 paket pişmeyen vanilyalı puding, 1 paket toz kremşanti, 2 su bardağı soğuk süt, 1,5 su bardağı hindistan cevizi. Pastayı buzdolabında dinlendirdikten sonra üzeri için 100 gram bitter çikolata rendeleyeceğiz.

Tarifin yapımı ise şöyle; bisküvileri rondodan geçirin ve tereyağı ile iyice karıştırın, ardından pastanın tabanına yayın. Toz puding, kremşanti ve hindistan cevizini süt ile birlikte bir kap içerisinde karıştırın ve pasta tabanına yayın, üzerini kapladıktan sonra yaklaşık 3-4 saat buzdolabında bekletin.

Buzdolabında beklettiğiniz pastanın üzerine çikolata rendeleyin ve toz fındığı ekleyin. İsterseniz damak tadınıza göre pastanın üzerine meyve dilimleri veya beyaz çikolata gibi tariften farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz. Pastayı süslerken kullandığınız meyveleri her mevsime uyarlayabilirsiniz, çikolatalı soslarla da süsleyebilirsiniz. Pişirmeden hazırladığınız enfes pastanız hazır, afiyet olsun!

Bu yazımızda misafirlerinize yapabileceğiniz 5 pratik yemek tarifleri konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/celik-tencere-seciminde-dikkat-edilmesi-gerekenler linkinden ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.