750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Çayınızın Yanında En İyi Gidecek Kek Tarifi

04-03-2022 10:15
Çayınızın Yanında En İyi Gidecek Kek Tarifi

Yemek yeme rutini kişiden kişiye değişir. İki ya da üç ana öğün yapan kişilerin yanı sıra ara öğünlere önem veren ve atıştırma saatleri düzenleyen kişiler de bulunur. Atıştırma saatleri içeceklerle iyi giden yiyeceklerle oluşturulabilir. Özellikle çay ve kahvenin yanına eklenen aperatiflerle ara öğün oluşturabilirsiniz.

Kek tarifi gibi çeşitli malzemelerle kişiselleştirilebilen atıştırmalıklar, çay saatlerinin favori yiyeceklerindendir. Malzemelerin ulaşılabilir olması, pratik bir şekilde hazırlanabilmesi ve hazırlanma süresinin kısalığıyla her damak zevkine uygun kek tarifi bulunabilir. Hazırlık aşamasından sunum aşamasına kadar kek yapımına destek olan Hisar markasının çay seti ve çaydanlık ürünleriyle çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz.

Tencerede Sufle Kek Tarifi

Aperatif oluşturmak için kısıtlı zamanınız varsa daha çabuk hazırlanan tariflere yönelebilirsiniz. Tencerede sufle kek, hazırlanışı kolay ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Ayrıca, fırın kullanmadan yapılabilmesi yönüyle de diğer keklerden ayrılır. Tencerede sufle yapmak için gerekli malzemeler:

  • Bir tane yumurta,
  • Bir çay bardağı toz şeker,
  • Bir çay bardağı süt,
  • Bir çay bardağı sıvı yağ,
  • Sekiz yemek kaşığı un,
  • İki yemek kaşığı kakao,
  • Bir paket vanilya,
  • Bir paket kabartma tozu,
  • Bitter ya da sütlü çikolata,
  • Pudra şekeri

Tencerede Sufle Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak ısıya dayanıklı kaseler temin etmelisiniz. Ardından Hisar markasının pilav tenceresinden ya da granit tenceresinden yardım alarak su kaynatmaya başlayabilirsiniz. Suyun yüksekliğini kaseleri yerleştirerek belirleyebilirsiniz.

Kek hamurunu karıştırmak için derin bir kap almalısınız. Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpmalısınız. Köpük beyaz ve koyu bir kıvam almalıdır.

Sonra sırasıyla sıvı yağ, süt ve unu eklemelisiniz. Birkaç kez daha karıştırdıktan sonra kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek kek hamurunun iyice karıştığından emin olmalısınız.

Hamurun içine topaklanma olmamasına ya da pütürlerin kalmamasına özen göstermelisiniz. Isıya dayanıklı kaselere kek hamurunu bölmelisiniz.

Kabarma payını da düşünerek kaselerin yarısına gelecek kadar doldurabilirsiniz. Kaselerin içerisine çikolata yerleştirmelisiniz. Çikolatayı damak zevkinize göre seçebilir ya da evde olan seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Elinizde bulunuyorsa birkaç adet damla çikolata da tercih edebilirsiniz. Hem tat hem de renk konusunda farklılık oluşturmak isterseniz beyaz çikolata kullanabilirsiniz.

İçerisinde su kaynattığınız tencereye kaselerinizi yerleştirdikten sonra kapağını kapatmalısınız. Tencerenin kapağı kapalı şekilde 10- 15 dakika pişirmelisiniz. Kaselerin boyutuna göre pişirme süresini azaltabilir ya da artırabilirsiniz.

Tencerede sufle yaparken kahve fincanı da kullanabilirsiniz. Orta boy fincanların yarısına kek harcı doldurarak pişirebilirsiniz. Fincanlarda pişirme süresi daha kısa olabilir.

Kontrol ederek pişirirseniz istediğiniz kıvamda kek elde etme ihtimaliniz artar. Sufle kekiniz piştikten sonra üzerine pudra şekeri dökerek sıcak halde servis edebilirsiniz. Dilerseniz vanilyalı dondurma ile sunum yapabilirsiniz.

 

Hisar Mercury Çelik Çaydanlık Takımı Cam Kapaklı Küçük Boy ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmez tariflerinden olan havuçlu tarçınlı kek tarifi hafif olması ve geniş bir damak zevkine hitap etmesi ile öne çıkar. Havuçlu tarçınlı kek yapımı için gerekli malzemeler:

  • Üç adet yumurta,
  • Bir su bardağı toz şeker,
  • Bir su bardağı süt,
  • İki buçuk su bardağı un,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz,
  • İki tane büyük boy havuç,
  • Bir çay kaşığı tarçın,
  • Bir çay kaşığı karbonat,
  • Bir paket vanilya,
  • Bir paket kabartma tozu

Havuçlu Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Enfes kokusuyla sohbetlerinizi renklendirecek havuçlu tarçınlı kek tarifi için ilk olarak şeker ve yumurtayı iyice çırpmalısınız. Köpük kıvamını alan karışıma sıvı yağ, süt, rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz, tarçın ve vanilyayı ekleyerek karıştırmalısınız.

Kek karışımı koyulaşmaya başlayınca un, kabartma tozu ve karbonat ekleyerek karıştırmayı sürdürebilirsiniz. Kek hamurunun topaklanmasını önlemek için unu ilave etmeden önce elemelisiniz. Ayrıca, karışıma unu eklerken kontrollü davranmalısınız.

Hisar markasından temin ettiğiniz kek kalıbınızı margarin ile yağlamalısınız. Çay süzgeci yardımıyla kek kalıbına un serperek hamurun kalıba yapışmasını önleyebilirsiniz. Margarin kullanmak istemiyorsanız sıvı yağ tercih edebilirsiniz.

Yağladığınız kek kalıbına hamuru yaydıktan sonra önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında kekinizi pişirmelisiniz. Pişirme süresi fırına bağlı olarak değişmekle birlikte ilk 10 dakikadan sonra kontrol edebilirsiniz. Keki fırından çıkarttıktan sonra 5 dakika ılımasını beklemelisiniz. Ardından kalıbı ters çevirip birkaç kez vurarak kekin çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi

Yemek yeme herkes için ortak bir aktivite olsa da yemek yeme alışkanlıkları ve hassasiyetleri kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Glüten alerjisi olan kişiler buğday unu tüketemezler. Bazı kişiler de sindirim rahatlığı ve kalorili beslenme düzeni sebebiyle glüten tüketmeyi tercih etmezler. Bu sebeple kek tarifi yaparken alternatif seçeneklere yönelirler. Pirinç unu ile yapılan çikolatalı unsuz kek hassasiyetlere ve tercihlere uygundur. Unsuz çikolatalı kek yapımı için gerekli malzemeler:

  • Dört tane yumurta,
  • Bir su bardağı pirinç unu,
  • Bir su bardağı zeytinyağı,
  • Bir su bardağı toz şeker,
  • Bir su bardağı süt,
  • İki yemek kaşığı kakao,
  • Bir paket vanilya,
  • Bir paket kabartma tozu.

Çikolata sosu için gerekli malzemeler:

  • 200 ml krema,
  • 250 gram bitter çikolata.

Unsuz Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Toz şeker ve yumurtayı derin bir karıştırma kabında çırpmalısınız. ardından pirinç unu, zeytinyağı, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek çırpmayı sürdürmelisiniz. Oluşturduğunuz kek harcını üzerine yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökmelisiniz.

Fırını 180 derece ısıttıktan sonra keki 25- 30 dakika pişirmelisiniz. Kek ılıdıktan sonra üzerine süt dökmelisiniz. Kek sütü iyice çekene kadar beklemelisiniz. Bu sırada çikolata sosunu yapmak için kremayı ısıtabilirsiniz. Bitter çikolatayı büyük parçalara ayırmalı ve kremanın içine atmalısınız.

Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırmalısınız. Keki kalıptan çıkardıktan sonra sıcak sosu üzerine dökerek servis yapabilirsiniz. Dilerseniz çay ve vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Hisar Milas 26 cm Döküm Yıldız Kek Kalıbı ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Meyveli Puf Kek Tarifi

Bazı tarifleri kişiselleştirebilirsiniz bazı tarifleri ise harfi harfine uyarak tamamlamanız gerekir. Meyveli puf kek tarifi, istenilen sonuca ulaşılabilmesi için yönlendirmelere sadık kalınarak yapılmalıdır. Meyveli puf kek yapmak için gerekli malzemeler:

  • Dört tane yumurta,
  • Bir su bardağı toz şeker,
  • Bir su bardağı sıvı yağ,
  • Üç su bardağı nişasta,
  • Yarım su bardağı süt,
  • Bir çay bardağı kırmızı meyve,
  • İki paket vanilya,
  • Bir paket kabartma tozu.
  • Üzerini süslemek için:

Üzerini süslemek için:

  • Üç yemek kaşığı pudra şekeri.

Meyveli Puf Kek Nasıl Yapılır?

Çırpma kabının içerisine yumurtaları kırmalısınız. Üzerine toz şekeri ilave ettikten sonra mikser yardımıyla çırpmalısınız. Sıvı yağ ve sütü ekledikten sonra çırpma işlemine devam etmelisiniz. Vanilya ve kabartma tozunu eklemelisiniz. Üzerine nişastayı ilave ettikten sonra karıştırma işlemini spatula yardımıyla yapmalısınız.

Malzemeleri iyice birbirine yedirmelisiniz. Nişastadan bir yemek kaşığı ayırmalısınız. Kırmızı meyveleri ayırdığınız nişasta ile harmanladıktan sonra kek hamurunun içine eklemelisiniz. Hisar markasından temin ettiğiniz kek kalıbını önce yağlamalı ardından da unlamalısınız.

Kek harcını kalıba dökmelisiniz. Fırını 160 dereceye ayarlamalısınız. Keki 30- 40 dakika aralığında kontrollü bir biçimde pişirmelisiniz. Kek piştikten sonra oda sıcaklığında dinlendirmelisiniz. Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Servis yaparken Hisar markasının servis aksesuarlarını kullanabilirsiniz.

Kırmızı meyveleri nişasta ile harmanlamak meyvelerin dibe çökmesini önler. Ayrıca, keke un yerine nişasta koymak, keke daha yumuşak bir doku kazandırır. Meyveli puf kek tarifine isteğe bağlı olarak kuru meyve ve damla çikolata ekleyebilir, portakal ya da limon rendesi ilave edebilirsiniz.

Önceki yazımızı https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/tava-nasil-temizlenir-cizmeden-tava-temizleme-yollari linkinden okuyabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.