750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Söz Nişan Masasında Mutlaka Bulunması Gereken Parçalar

20-09-2021 10:32
Söz Nişan Masasında Mutlaka Bulunması Gereken Parçalar

Düğün hazırlıklarının ilk adımı olan nişan töreni ile evliliğe giden yol daha da resmileşiyor. Ailelere ve geleneklere göre farklı şekillerde düzenlenen nişan törenleri basit ya da oldukça gösterişli bir şekilde gerçekleştirilebilir. Töreni organize etmeden önce dikkat etmeniz gereken tüm detayları okuyabilir ve bilinçli adımlar atarak özel gününüzden siz ve misafirlerin mutlu ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Eksiksiz bir gece için "Söz Nişan Masasında Mutlaka Bulunması Gereken Parçalar” yazımız size yardımcı olacak.

Nişan masası düzenlemek, evlilik öncesi heyecanıyla yapılacaklar listesinin en eğlenceli görevlerinden biridir. Nişan dekorunuz ayrıntılı veya minimal olabilir veya tamamen zevkinize bağlı şekillenen bu süreçte nişan masası dekorunda yaratıcı olmak da isteyebilirsiniz. Dekoru ilişkinin sembolü olan anlamlı ve hoş detaylarla renklendirebilirsiniz. Çok fazla seçenek ve çok az zaman olduğu için bu yazıda söz ve nişan masasında bulunması gereken parçaları listeledik. Söz nişan masasında mutlaka bulunması gereken parçalardan biri de süslemelerdir. Eğer süsleme arıyorsanız, bir kadife runner basit ve şık bir seçenek olabilir. Pastel tonlar, toprak tonları veya canlı renkleri zevkinize göre masada kullanabilirsiniz. Masanızı şık masa örtüleri, amerikan servis veya runner ile tamamlayabilirsiniz.

Söz nişan masasında mutlaka bulunması gereken parçalar arasında önemli detaylardan biri peçete ve peçetelik seçimi olacaktır. Desenli veya tek renk peçeteler kullanabilir veya peçetelere eğlenceli yazılar yazdırarak konukların hakkınızda daha fazla bilgi edinmelerini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda geleceğe hoş bir anı bırakabilirsiniz. Nişan masası için renkleri mükemmel bir şekilde eşleştirmek gerekmez. Masanıza taze veya kuru çiçeklerle renk katabilirsiniz. Güzel kokulu rengarenk çiçekler bulunduğu masayı anında canlandıracaktır. Masaları renkli kumaş, çeşitli kokulu mumlar veya konsepte göre temanıza uyum sağlayan birkaç obje ile de süsleyebilirsiniz. Nişanın ardından misafirlerinize küçük hediyeler verebilir ve bu güzel gecenin ardından sevdiklerinize  anı bırakabilirsiniz.

Söz Nişan Masası Önerileri: Konsepti Belirleyin

Bir nişan masası hazırlamak söylendiği gibi  stresli olmak zorunda değildir. Plan yapmaktan hoşlanıyorsanız, sorumluluk alın ve gecenin keyfini çıkarın! Evlenmek üzere olan bir çiftin ilk aşaması olan  bu törende söz ve nişan masasının hazırlanması görsel olarak şık bir görünüm ortaya koyacaktır. Bununla birlikte, nişan masasının nasıl dekore edilmesine karar vermeniz için biraz zaman harcamanız gerekebilir.Yeni evlenen çiftler söz ve nişan için genelde konsept törenler yapmayı tercih ediyor.

Bir organizasyon düzenleyecekseniz, karar vermeniz gereken ilk şey, bu organizasyonu evde mi yoksa dışarıda mı düzenleyeceğiniz olmalıdır. Seçtiğiniz mekana göre konsepti belirleyerek hayallerinizdeki söz ve nişan masa dekorasyonunu yansıtabilirsiniz. Nişan töreni için bir renk seçmek ve belirlediğiniz renge göre süsleme yapmak hayalinizdeki konsepti gerçekleştirmenize yardımcı olur. Örneğin nişan elbisesi ve masa dekorasyonunda kullandığınız renkler aynı tonlarda olabilir. Söz nişan masasında mutlaka bulunması gereken parçalarda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de  kullanılan süslemelerin çiftin nişan kıyafeti ve mekanın dekorasyonu ile bütünlüğü olmasıdır.

Evde Yapılan Nişan Töreninde Neler İkram Edilir? 

Açık büfe yemekler bu tür durumlar için en iyi seçenek olacaktır. Salatalar, kanepeler, patates topları, peynir tabakları, sarma, börek çeşitleri, minik pizzalar ikram edebilirsiniz. Bu sayede servis hızlıdır ve yemek gece boyunca azalmayacaktır. Küçük kekler yapıp üzerini renkli kremalarla süsleyebilirsiniz. Nişan kurabiyeleri yapabilirsiniz, şeker hamuru en büyük yardımcınız olacaktır. Tatlı bir nişan töreni için önemli bir unsurdur, bir nişan pastası yüzüklerin takılmasının ardından kutlama için idealdir. 

Söz nişan masasında mutlaka bulunması gereken parçalar servis ürünleridir. İkramları servis edeceğiniz seçimler temayla bütünlük taşımalıdır. Farklı lezzetlerde tatlılarla etkileyici bir tatlı büfesi oluşturun. Başka bir fikir ise kekler, makaronlar, taze kesilmiş meyveler ve kurabiyeler eşliğinde büfede yerini alabilir. Ayrıca, nişanlı çiftin baş harfleriyle önceden sarılmış kurabiyeler gibi tatlı büfesine yenilebilir güzel anılar eklemek hoş bir dokunuş yaratmanıza yardımcı olur. Dilerseniz törenin dekorasyon rengine uygun bir şeker hamuru rengi seçip pastanızı ve kurabiyelerinizi süsleyebilirsiniz. Böylece söz nişan masasında mutlaka bulunması gereken parçalarla harika bir uyum elde edebilirsiniz.

Söz Nişan Masası Hazırlığı Nasıl Olur?

Evde söz ve nişan daveti vermeye karar verdiyseniz, hazırlık süreci zor gibi görünse de aslında çok keyifli olabileceğini söyleyebiliriz. Evde gerçekleşen söz ve nişan törenlerinde vazgeçilmez bazı detaylar vardır. Nişan tepsilerinden nişan yüzüklerine, ev dekorasyonlarına, ikramlara ve hatta misafirler için küçük hediyelere kadar her ayrıntı önemlidir. Hisar ürünleri ile söz ve nişan masanızı şık bir hale getirebilirsiniz. Hisar tepsi, şekerlik peçetelik ve masa aksesuarlarınız söz ve nişan masanızda mutlaka bulunması gereken parçalar arasında yer alır. 

Söz Nişan Masasında Mutlaka Bulunması Gereken Parçalar

 

Hisar Maksim Parlak 84 Parça Çelik Çatal Kaşık Bıçak Seti ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Nişan masası için ihtiyacınız olan ilk şey konsepte ve renge karar vermektir. Ve sonra masayı oturma odanızın en uygun yerine hazırlamaya başlayın. Tercih ettiğiniz renkte çiçek ve mumlarla süslenebilir veya daha ışıltılı bir görünüm için altın ve gümüş tonları kullanabilirsiniz. Çift olarak adınıza yazılan çerçeveler ve konsepte uygun olarak hazırlanan nişan pastası ve ikramlar birlikte çok şık bir görüntü oluşturacaktır. Bohem ya da daha doğal dokunuşları seviyorsanız dekorlarında makrome, ahşap objeler ve pampas bitkilerinden faydalanabilirsiniz. 

Masa Düzeninde Nelere Dikkat Edilmeli?

Dekorda kullanacağınız mumlar ve şamdanlar nişan dekorunun vazgeçilmezidir bulundukları alana farklı bir hava katar. Evde yapılan söz ve nişan törenlerinde en önemli şey misafirlere sunulan ikramlardır. Küçük sandviçler veya mini hamburgerler güzel ve tatmin edici bir alternatif olabilir. Küçük kaplarda hazırlanan kısır tarzı salatalar, mercimek köftesi, içli köfte ve ikram sunumunu çok daha doyurucu bir hale getirir. Minik kavanozlarda hazırlayacağınız tatlılar ve küçük rulolar halinde keseceğiniz krepler masanıza renk katar. Hem harika bir gece hem de leziz yemek servisleri için söz nişan masasında mutlaka bulunması gereken parçaları Hisar’da inceleyebilirsiniz.

Söz Nişan Masasında Mutlaka Bulunması Gereken Parçalar

 

Hisar Milano 8 Parça Tencere Seti ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Nişan masanızı siz ve misafirleriniz için evin en büyük odasına kurmanız çok önemlidir. Dar bir alana yerleştirmek, sizin ve misafirlerinizin rahat etmesine engel olur. Zor durumda kalmamak için en geniş alanı kullanmanız rahatınız için büyük önem taşır. Gelecekte pişman olmak yerine bu mutlu anı dilediğiniz gibi yaşamak istiyorsanız özenle hazırlanmakta fayda var. Bir nişan törenini organize etmek de çok önemlidir, ancak aşırıya kaçmamakta  fayda vardır.

Temalar o kadar önemli değildir ama bir renk seçmek genel olarak bir uyum yakalamak geceye daha hoş bir etki bırakacaktır. Söz nişan masasında mutlaka bulunması gereken parçaların dekorla uyum sağlaması  için tek bir renge bağlı kalarak, bu unutulmaz etkinlik için tüm öğelerle uyum yakalayabilirsiniz. Sarkıt ışıklar veya çelenklere dolayarak odaya ışıltı ekleyebilirsiniz. Çiçekler, balonlar ve mumlar her zaman hoş ambiyans yaratmanın çok  iyi bir yoludur. 

Bir nişan  törenini planlarken bir diğer önemli unsur elbette yemektir. Kesinlikle beş çeşit bir akşam yemeği servis etmek zorunda değilsiniz. Mezeler veya tadımlık yiyecekler de seçebilirsiniz. İçecek olarak ev yapımı meyve suları, limonata, çay gibi herkesin tercih edebileceği seçenekleri  tercih edebilirsiniz. Servis aksesuarları, şık yemek takımları, çatal kaşık bıçak takımları da masaya şıklık katmanıza yardımcı olur.

Evde mini büfe veya ikindi çayı yiyecekleri hazırlayabilirsiniz. Söz nişan masasında mutlaka bulunması gereken parçalar  için alışveriş yapmak için zaman ayırmakta her şeyden önce masa düzenine ve menüye karar verip hazırlanmak ilk adımınız olmalıdır. Menünün ardından masa ve törenin yapılacağı yerin dekorasyonuna karar vermeniz gerekebilir. Belirli bir tema üzerinden giderseniz karmaşıklığı önlemiş olursunuz. 

Bu yazımızda söz nişan masasında mutlaka bulunması gereken parçalardan bahsettik. Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/kis-hazirliklari-ile-yazin-tazeligini-saklayin linkinden ulaşabilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.