750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

İftar Davetleriniz İçin Şık Sofra Önerileri

11-04-2022 09:58
İftar Davetleriniz İçin Şık Sofra Önerileri

Ramazan ayı birlik ve paylaşmanın arttığı bir zaman dilimidir. Bu sebeple iftar sofraları aile ve akrabaların yanı sıra kalabalık arkadaş gruplarıyla da paylaşılır. Günlük hayatın rutin aktivitelerinden olan yemek yapma ve yemek yeme eylemleri ramazan ayında daha özenli gerçekleştirilir. Ramazan sofralarına menüler titizlikle oluşturulur. Kişi sayısı, yeme alışkanlıkları, yemeklerin birbiri ile uyumu, yemeklerin görsel sunumu gibi pek çok faktör menü oluşturulmasında ön planda tutulur.

Menü hazırlıklarının yanı sıra iftar davetleriniz için şık sofra önerilerini de değerlendirebilirsiniz. Böylece hem göze hem de mideye hitap eden bir sunum gerçekleştirebilirsiniz. İftar davetleriniz için şık sofra önerilerinden ilki Hisar markasının servis aksesuarlarını tercih etmek olabilir. Servis, yemek serüveninin noktalandığı andır. Servise gösterdiğiniz özenle sofrayı ne kadar önemsediğinizi misafirlerinize gösterebilirsiniz.

Masa ve Sandalye Tercihi

İftar davetleriniz için şık sofra önerilerinden bir tanesi uygun mobilyalar ile birlikte sofra kurmanızdır. Geniş bir yemek masasına sahip değilseniz ve kalabalık bir misafir grubu ağırlıyorsanız açıldıkça büyüyen masa modellerini inceleyebilirsiniz. Bulunan alanı daraltmaması adına oval kenara sahip masa alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Kısıtlı bir alana sahipseniz katlanabilen masa modellerini tercih edebilirsiniz. Yeni bir masa almayı tercih etmiyorsanız evinizdeki masaları birleştirebilirsiniz.

İftar davetleriniz için şık sofra önerilerinden bir diğeri de rahat ve estetik sandalyeler tercih etmenizdir. Yemek masasını takım olarak satın almayı tercih etmiyorsanız ya da masa ve sandalyelerin aynı tarzda olmasını istemiyorsanız katlanabilir sandalye modellerine yönelebilirsiniz.

Bu sandalye modellerini bağlanabilir minderlerle süsleyerek şık bir hale getirebilirsiniz. Modern sandalye tasarımları arasında birleştiğinde koltuk oluşturan modeller mevcuttur. Bu modellerle hem daha kalabalık grupları ağırlayabilir hem de konforlu bir oturma süreci sağlayabilirsiniz. Halihazırda bir yemek masası takımınız varsa sandalyeleri renkli örtülerle süsleyebilir, kumaşlardan kurdele şekli verebilirsiniz. Yemek yerken rahat hissedilmesi için masayı alanı ortalayacak şekilde taşıyabilirsiniz.

Masa Örtüsü Tercihi

Yemek masası örtüleri hem masanın şık gözükmesi hem kolayca kirlenmemesi hem de çizilmemesi için düzenli olarak kullanılması gereken ürünlerdendir. İftar davetleriniz için şık sofra önerilerinden bir tanesi masa örtüsü seçimine özen göstermenizdir. Günlük olarak kullandığınız örtülerin yerine daha şık ve göz alıcı bir örtü tercih edebilirsiniz. Kalabalık gruplarla gerçekleştirdiğiniz iftar sofralarında karmaşaya neden olmaması için tek renk masa örtüsü tercih edebilirsiniz.

Aynı şekilde desensiz bir örtüden yardım almanız göz yorulmalarının önüne geçebilir. Masa örtüsü ile birlikte şık bir runner kullanabilirsiniz. Satın alabileceğiniz gibi evdeki kumaş parçalarıyla kendi runner örtünüzü de tasarlayabilirsiniz. Masa örtüsü kullanmayı tercih etmiyorsanız tek başına runner kullanarak şık bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Çatal, Bıçak, Kaşık ve Servis Tercihi

Sofranızı belirli bir konsept ile oluşturduysanız klasik masa görünümlerinden uzaklaşması için dikkat çeken tonlarda yemek servis takımları tercih edebilirsiniz. Modern servis takımları çeşitli desen ve renklerde üretilir. Kendi tasarladığınız sofra görünümüne uygun bir servis takımı alabilir ya da elinizdeki servis takımlarının parçalarını karıştırarak kullanabilirsiniz. Yemek servisi için kullandığınız tabaklar aynı takıma ait olmasa da göze çarpmayabilir ancak çatal, bıçak, kaşık seti aynı takıma ait olmalıdır. Böylece daha düzenli ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Çatal, bıçak, kaşık setinin kendi içerisinde bir takım olması masanın bütünlük sağlamasına yardımcı olur. Hisar markasının farklı kişi sayısına uygun olarak artırdığı çatal, bıçak, kaşık setleri ile göz alıcı bir sofra oluşturabilirsiniz.

Hisar Optima Çeşme 84 Parça Çelik Çatal Kaşık Bıçak Seti ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz. 

Servis Aksesuarları Tercihi

İftar davetleriniz için şık sofra önerileri arasında aksesuar tercihleri ayrı bir yer edinir. Menünün gerektirdiği çeşitliliğin yanında aksesuar açısından da kalabalık bir sofra kurmayı tercih ediyorsanız sürahi ve cam bardak takımları kullanabilirsiniz. Renkli takımlar tercih edebileceğiniz gibi sade modellere de yönelebilirsiniz. Seçiminizi yaparken yemek servis takımlarını dikkate alabilirsiniz. Takımların birbiri ile uyumlu olması daha estetik bir görüntü oluşturmanıza yardımcı olabilir. Her şeyin sade olduğu bir masa tekdüze bir görünüme neden olabilir ya da tüm takımların renkli olduğu bir sofra gözü yoran bir görüntüye sebebiyet verebilir.

Ramazan menüleri hazırlarken olabildiğince baharat, sos ve ekstra yağ ilavesinden uzak durulmalıdır. Kişisel öngörüye dayanan eklemeler yapmak yerine yemekleri olabildiğince sade tutup masaya gerekli aksesuarları koymak nezakete daha uygun bir davranış biçimidir. Yeme alışkanlıkları kişiden kişiye değiştiği gibi ağırlanan misafirler arasında alerji ya da hassasiyet sahibi kişiler olabilir. Bu sebeple tüm davet sofralarında yağdanlık, sosluk gibi gereçlerin bulunması gerekir.

İftar davetleriniz için şık sofra önerilerinden biri de Hisar markasının yağdanlık, sosluk ürünlerini tercih etmenizdir. Birbirinden şık yağdanlıklarla yemeğinize lezzet katarken güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz. Yağdanlık kadar gerekli olan tuzluk ve baharatlık da davet sofralarının olmazsa olmaz gereçlerindendir. Hisar markasının masa dekorasyonuna uyum sağlayan baharatlık modelleriyle sofranızı kurabilirsiniz. Kalabalık sofralarda ya da uzun masalarda herkesin kolayca ulaşabilmesi için birkaç tane yağdanlık ve baharatlık eklemeyi unutmamalısınız.

İftar davetleriniz için şık sofra önerilerinin arasında tencere seçimi de önemli yer tutar. Hisar markasının birbirinden şık granit tencere modelleri sayesinde tencereler de sunumuzun bir parçası olabilir. Yemeğin servis aşamasını sofrada gerçekleştirecekseniz tencerelerin takım olmasına özen gösterebilirsiniz. Tencere ile sunum yapmak istemiyorsanız Hisar markasının servis aksesuarlarından faydalanabilirsiniz.


Hisar Viyana Tuzluk Biberlik ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Masa Süsleme

Masa süsleme çeşitleri iftar davetleriniz için şık sofra önerilerindendir. Çiçekler, bulundukları ortamın havasını değiştirir. Geniş bir masa tercih ediyorsanız ya da yeterli alana sahipseniz masanıza çiçek koyarak güzellik katabilirsiniz. Masanıza taş, inci, çiçek yaprağı gibi süsler yerleştirebilirsiniz. Şamdan ya da mumlukla şık bir görüntü oluşturabilirsiniz. Renkli ve desenli konsept peçeteler tercih ederek masanızı süsleyebilirsiniz. Kumaş peçete tercih etmek masanızın daha güzel görünmesine yardımcı olur. Özel peçete katlama yöntemleri ile peçetelerinizi katlayarak sunabilir, beğeni kazanabilirsiniz.

Peçete Katlama Yöntemi

İftar davetleriniz için şık sofra önerilerinden biri de peçeteleri katlayarak sunmanızdır. Peçeteler yalnızca hijyen amaçlı kullanılmaz. Ufak bir detay olarak görülse de peçetelerin sofradaki yeri ve katlama şekli, masaya gösterilen özenin işaretidir. Davet sofralarında peçeteleri oluşturmak istediğiniz şekle göre katlayabilir, katladığınız peçetenin içerisine çatal, kaşık, bıçakları yerleştirerek şık bir sunum yapabilirsiniz. Klasik ve pratik bir peçete katlama yöntemi ile siz de kolayca peçetelere şekil verebilirsiniz.

İlk olarak peçeteyi düz bir zemine sermelisiniz. Peçetenin alt ve üst kenarını merkezde birleştirmelisiniz. Oluşturduğunuz dikdörtgen şeklin üç köşesinden dik üçgenler elde etmelisiniz. Ardından katlayarak bir kare oluşturmalısınız. Peçetenin tüm köşelerinden merkeze doğru katlamalısınız. Son olarak peçeteyi ters çevirmelisiniz. Katları bir çizgide olmadığı için merkez noktası yukarı doğru kalkık durabilir. Çatal, kaşık, bıçakları yerleştirerek peçete katlama işlemini sonlandırabilirsiniz.

Peçete katlamak için yeterli vakte sahip değilseniz peçete halkası ile kolayca peçetenizi sunabilirsiniz. İlk olarak peçeteyi masaya sermelisiniz ve merkez noktasından parmağınızla tutmalısınız. Dışa doğru yayılım gösteren peçeteye halkayı takarak tabağın üzerine yerleştirebilirsiniz. Peçete halkanız yoksa küçük lastik tokalardan yardım alarak da peçetenizi süsleyebilirsiniz.

Önceki yazımızı https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/iftar-icin-yapilabilecek-corba-tarifleri linkinden inceleyebilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.