750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Evde Sevgililer Günü İçin Yemek Fikirleri

14-02-2022 10:35
Evde Sevgililer Günü İçin Yemek Fikirleri

Her ilişkinin dinamiği farklı olsa da özel günlerin birlikte geçirilmesi ve kutlanması iletişime değer katar. Çeşitli kutlama faaliyetlerine uygun ortam ve imkanı sunan sevgililer günü, pek çok çift için kıymetli bir zaman dilimi yaratır. Rezervasyonların günler öncesinden tükendiği bu günde çiftler isteğine uygun yeri bulamayabilir ya da dışarıdaki kalabalıktan sıyrılıp baş başa kalabilecekleri bir ortama ihtiyaç duyabilirler.

Sevgililer günü, dışarıda geçirebileceği gibi evde de keyifle geçirilebilir. Birkaç küçük püf nokta ile ev içinde bir sürpriz oluşturabilirsiniz. Özel günleri rutinlerin dışına çıkarak unutulmaz kılabilirsiniz. Sevgililer günü için yemek fikirlerini inceleyerek karar verme sürecini hızlandırabilir, damak zevki ve bütçeye uygun alternatiflerle menü oluşturabilirsiniz. Yemek yaparken ihtiyacınız olan mutfak araç gereçlerini uzman ekibi ve titiz üretim anlayışıyla tasarlayan Hisar markasından temin edebilirsiniz.

Evde Sevgililer Günü İçin Yemek Fikirleri

 Hisar Atlantis 8 Parça Çelik Tencere Seti Gold ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Püreli Rosto Köfte Tarifi

Sevgililer günü için yemek fikirleri denince akla ilk olarak ana yemek seçimi gelir. Ana yemekte et kullanmak doyurucu bir seçim olabilir. Hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif olan püreli rosto köfte sevgililer günü için yemek fikirleri arayanlara iyi bir seçenek olabilir. Püreli rosto köfte yapmak için gerekli malzemeler:

-Yarım kilo kıyma,

-Bir çay bardağı galeta unu,

-İki tane soğan,

-Bir tutam maydanoz,

-Bir adet yumurta,

-Üç diş sarımsak,

-Pul biber,

-Kimyon,

-Karabiber,

-Tuz.

Püresi için:

-Beş tane orta boy patates,

-Bir su bardağı süt,

-100 gram tereyağı.

Sosu için:

-Salça,

-Ayçiçek yağı,

-Baharat.

Sevgililer günü için yemek fikirleri arasından püreli rosto köfte yapmaya karar verdiyseniz yapmanız gereken ilk şey sarımsak, maydanoz ve soğanı robottan geçirmektir. Ardından kıyma hariç kalan malzemeleri ekleyerek bir kez daha robottan çekmeniz gerekir.

İyice kıyılan malzeme harcına kıymayı ekleyerek yoğurmalısınız. Oluşturduğunuz köfte harcına rulo şeklini vererek bir tepsiye yerleştirmelisiniz. Bu işlem sırasında elinizi yağlamak işinizi kolaylaştıracaktır. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirdiğiniz köfteleri birkaç dakika beklettikten sonra dilimlemelisiniz. Sosu kaynattıktan sonra köftenin üzerine dökmelisiniz.

Püreyi hazırlamak için patatesleri haşlamalı ve tereyağı ile kavurmalısınız. Patatesleri haşlamak için Hisar markasının düdüklü tencerelerinden yardım alabilir, kavurma işlemini kolaylıkla yapabilmek için yanmaz yapışmaz tavalarını kullanabilirsiniz. Kavurma işlemini on dakika sürdürdükten sonra süt ve tuz ekleyerek kıvamı oluşana kadar karıştırmalısınız. Yemeği tabağa püre altta kalacak şekilde yerleştirerek servis edebilirsiniz.

Maş Fasulyesi Piyazı Tarifi

Sevgililer günü için yemek fikirleri araştırırken damak zevkinin yanı sıra beslenme alışkanlıkları da göz önünde bulundurulmalıdır. Vejetaryen beslenmeye uygun olan maş fasulyesi piyazı ile ortak ve sağlıklı bir noktada buluşabilirsiniz. Ayrıca, aşağıdaki tariften yumurtayı çıkardığınızda vegan beslenme için de uygun bir seçenek olabilir. Böylece, hassasiyetlere özen gösterdiğinizi hissettirebilirsiniz.

Maş fasulyesi piyazı yapmak için gerekli malzemeler:

-Bir su bardağı kuru maş fasulyesi,

-Bir demet taze soğan,

-Bir demet taze nane,

-Yarım çay bardağı zeytinyağı,

-Üç yemek kaşığı üzüm sirkesi,

-Tuz.

Üzerini süslemek için:

-Bir tane haşlanmış yumurta,

-Nar taneleri,

-Siyah zeytin,

-Nane yaprağı.

Maş fasulyesini bir gün önceden ılık su dolu bir kaba koyup bekletmelisiniz. Piyazı yapacağınız sabah, beklemiş suyu döküp temiz su ile durulamalısınız. Hisar markasının çelik tencerelerinden bir tanesine tencerenin iki parmak altında kalacak şekilde su doldurmalı ve kaynatmalısınız. Kaynayan suya maş fasulyelerini ilave ettikten sonra 15 dakika daha kaynatmalısınız.

Süzdüğünüz fasulyeleri ayrı bir kaba almalısınız. Taze soğan ve taze naneyi ince ince kıymalısınız. Derin bir kasede tüm malzemeleri iyice karıştırarak harmanlamalısınız. Sunum için ister servis kabını isterseniz de tabakları değerlendirebilirsiniz. Servis yaparken haşlanmış yumurta, nar taneleri, zeytin ve nane yaprağı ilave ederek yemeği süsleyebilirsiniz. Sindirimi kolay, doyurucu ve hafif bir öğün olan maş fasulyesi piyazı kalorili beslenen kişiler için de uygundur.

Farklı Tatlar Denemek İsteyenlere Sevgililer Günü İçin Yemek Fikirleri

Klasik yemeklerin ötesine geçmek ve göz alıcı bir konsept yaratmak için sevgililer gününde yeni yiyecekler deneyebilirsiniz. Derin yağda kızartma yöntemini kullanarak yapılan tempura tabağı, deniz ürünlerinin ve sebzelerin pişirilmesine yapılır. Japon mutfağına özgü bir tat olan acılı karides tempura, hafif bir ara sıcak olabilir.

Hamur işi sevenler ya da hamur işi tariflerine menüsünde yer vermek isteyenler için rokfor, mozarella, biber ve badem çeşitleriyle kiş yapmayı deneyebilirler. Bademli ızgara sebzeli kişe arzuya bağlı olarak et ürünleri de eklenebilir. Sevgililer günü için yemek fikirlerine ek olarak sofraya alternatifler ekleyebilirsiniz.

Geniş bir damak zevkine hitap eden kaşar kroket ekleyerek sofranızı renklendirebilirsiniz. Alternatiflerinizi Hisar markasının sosluk ve yağdanlıklarını kullanarak servis edebilirsiniz. Alışılmış tatların dışına çıkmak için nane ve beyaz çikolatalı truff yapabilirsiniz. Taze nane ve kremayla hazırlanan truff, kek kalıplarında ya da kürdanla servis edilebilir. Rengi, dokusu ve tadıyla birçok kişinin beğenisini kazanan red velvet pastayı günün tatlısı olarak sunabilirsiniz. Kırmızı oluşuyla günün konseptine de uyan red velvet pasta yemeğe lezzetli bir kapanış yapabilir.

Hisar Mercury 16 cm Mumluk ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Günü Güzelleştirebilecek Detaylar

Sevgililer gününü özel ve benzersiz kılmak için bazı detaylarla süsleyebilirsiniz. Hazırlıklara ilk olarak yemek yenecek odadaki atmosferi ayarlamakla başlayabilirsiniz. Parlak ışıklar ya da tek merkezden aydınlatma yerine loş ışık tercih edebilir, odanın farklı noktalarına mumlar yerleştirebilirsiniz. Renkli, mümkünse de kırmızı mumlar tercih etmeniz daha şık bir görüntü oluşturmanıza olanak sağlar.

Mumlarla yeterli aydınlığı elde edemezseniz gece lambası ya da lambader de tercih edebilirsiniz. Özel zamanlarda insanların tüm odağı anlardadır ve bu da bütün duyuların odaklanmasına sebep olur. Bu yüzden ortama muhakkak koku eklemelisiniz. Tatlı ve hafif bir koku oluşturmak için tütsü yakmak iyi bir fikir olabilir.

Ayrıca, tütsü görüntü olarak da estetik bir detay olabilir. Tütsü kullanmak istemezseniz kokulu mumlar tercih edebilirsiniz. Çikolata aromaları ya da vanilya gibi tatlı kokuları tercih edebilirsiniz. Oda spreyi gibi keskin kokulardan kaçınmalısınız. Oda spreyi kullanmak istiyorsanız da sıktıktan sonra odanın havalanmasına olanak tanımalısınız.

Yemek yenecek masaya ve etrafta kullanacağınız diğer alanlara gül yaprakları serpebilirsiniz. Masa örtüsünü özenle seçmeli ve kaygan bir yapıya sahipse mutlaka sabitlemelisiniz. Özel anları romantik şarkılarla süslemek, anı unutulmaz kılar. Romantik ve yavaş şarkılarla bir çalma listesi oluşturabilirsiniz. İkiniz için anlam ifade eden şarkıları da bu listeye eklemeyi ihmal etmemelisiniz.

Menüyü oluştururken sevgililer günü için yemek fikirleri araştırmalı ve bu fikirleri değerlendirerek bir seçim yapmalısınız. Özel bir günde her gün yaptığınız yemeklerden kaçınarak bir menü oluşturmanız güne karşı özeninizi gösteren detaylardan biridir. Sevgililer günü için yemek fikirleri arasından ikinizin de damak zevkine uygun alternatifler belirleyerek menü hazırlamalısınız.

Daha önce denemediğiniz bir yemeği yapmaya karar verdiyseniz sevgililer günü öncesinde yapmayı denemelisiniz. Hisar markasının şık servis ürünlerini kullanarak sofraya estetik bir hava katabilirsiniz. İçecek, meyve ve tatlı gibi detayları atlamamalısınız. Küçük hediye ve sürprizlerle günü daha kıymetli kılabilirsiniz.

Önceki yazımızı https://www.hisar.com.tr/urun/hisar-mercury-16-cm-mumluk linkinden okuyabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.