750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

En İyi Pilav Tenceresi Hangisi?

04-06-2021 23:22
En İyi Pilav Tenceresi Hangisi?

En İyi Pilav Tencereleri

1) Granit Tencereler

En iyi pilav tenceresi dendiği zaman akla gelen tencerelerden biri kuşkusuz granit tencerelerdir. Granit tencereler son derece rahat ve sağlıklı bir kullanıma sahip olup adından da anlaşıldığı üzere granit taşından üretilmektedir. Tencerelere, minerallerine bağlı olarak beyaz, pembe ya da gri rengini veren de işte bu taştır. Malzemesinden ötürü son derece doğal olan granit tencereler, epey dayanıklıdır. Bu da çizilmemelerini ve böylece yemek yaparken kullanılan malzemelerin yemeğe karışmamasını sağlar, bu yüzden granit tencereler sağlığa zarar vermez. Ayrıca yüksek ısıda kullanılabilir ve kansere sebep olan maddeler üretmez.

Yemeklerin bu tencerelere yapışması kolay değildir ve granit kullanılarak üretilen ürünler kullanıldığında ısı her yöne yayıldığı için yemeklerin tadı çok daha güzel olur. Lezzetli ve sağlıklı pilavlar pişirmek isteyenler ve, en iyi pilav tenceresi hangisidir, diye düşünenler gönül rahatlığıyla granit tencerelere başvurabilirler. Hisar'da bulabileceğiniz granit tencere seti ile mutfağınızda en lezzetli pilavları yapabilirsiniz.

En İyi Pilav Tenceresi Hangisi?

Hisar Multi Granit 22 cm Derin Tencere Kahverengi ürününe görselin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Granit Tencerenizi Nasıl Uzun Süreli Kullanabilirsiniz?

Granit tencerenizin ömrünün uzun olması için yapmanız gerekenlerden biri, onu bulaşık teli ya da başka bir sert ve aşındırıcı cisim kullanarak temizlememektir. Yemeklerinizi pişirirken tahta ya da silikon kaşık kullanmaya özen göstermelisiniz. Tencerenizle işiniz bittikten sonra onu boş bir şekilde ocağınızın üstünde bırakmayın. Granit tencerenizi mikrodalga fırında kullanmamak da tencerenizin ömrünün daha uzun olmasını sağlayacaktır.

2) Teflon Tencereler

En iyi pilav tenceresi listemizin ikinci sırasında yer alan ve yanmaz yapışmaz tencereler olarak da bilinen bu tencereler, yemekler üzerlerine yapışmadığından dolayı temizlenmesi kolay olduğu için tercih ediliyor olabilir ancak bu tencereleri kullanırken dikkatli olmakta fayda var. Bu tencereler, perflorooktanoik asit (PFOA) veya politetrafloroetilen (PTFE) gibi polimerler ile kaplanır. Yapılan deneyler ışığında PFOA’nın karaciğer, testis, meme, böbrek ve pankreas kanserleri riskini önemli ölçüde artırdığı görüldü. Yine de bu, teflon tencere kullanan herkesin kanser olacağı anlamına gelmez, tabii dikkatli olmakta her zaman fayda vardır.

3) Paslanmaz Çelik Tencereler

Paslanmaz çelik tencereler, pilav pişirmek için oldukça iyi bir tercihtir. Paslanmaz çelik; demir, krom ve nikel içeren bir alaşımdır. Bu tencereler paslanmaya ve krozyona karşı dayanıklıdır. Ayrıca tıpkı granit tencereler gibi paslanmaz çelik tencereler de ısıyı yüzeyine eşit olarak dağıtır ve diğer bazı malzemelere, özellikle granite göre daha ucuzdur. Eğer yemeklerinizi pişirirken pişirme spreyi gibi bir kayganlaştırıcı kullanır ve işiniz bittikten sonra tencerenizi hemen ıslatırsanız temizlemekte de zorlanmazsınız. Hisar'da paslanmaz çelik tencere seti ve birçok pişirme grubu ürünlerine ulaşabilirsiniz.

En İyi Pilav Tenceresi Hangisi?

Hisar Optima Efes 6 Parça Çelik Tencere Seti ürününe görselin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Peki, Aralarından En İyi Pilav Tenceresi Hangisi?

Teflon tencere ve tavalar temizlenmesi daha kolay olduğu için güzel bir tercih gibi görünse de sağlık açısından kuşkular doğurduğundan en iyi pilav tenceresi olmaya pek yakın değildir.

Paslanmaz çelik tencereler de paslanmaya karşı dayanıklı oldukları ve ısıyı her yöne eşit dağıttıkları için en iyi pilav tenceresi olmaya adaydır ancak tıpkı teflon tencereler gibi bu tencereler de aşındırıcı temizlik malzemeleri ile temizlenmeye kalkılırsa pek sağlıklı olmayacaktır.

Görünen o ki doğallık, sağlık ve kalite açısından granit tencere, en iyi pilav tenceresi gibi duruyor. Granit taşından üretildiği ve son derece doğal olduğu için diğer tencerelerden daha pahalı olabilseler de dayanıklılık ve yemeklere kattığı lezzet açısından her evde bulunması gereken tencerelerdir.

Pilav Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Kullanmak içi en iyi pilav tenceresini seçtiniz. Peki, tane tane, güzel bir pilav pişirmek için nelere dikkat etmelisiniz? İşte pilav pişirmenin püf noktaları.

Lezzetli bir pilav için yapmanız gereken ilk şey, pilavı ılık suda bekletmektir. Pişirmeye başlamadan önce pilavınızı 1-2 saat ılık suda bekletirseniz pilavınızın lapa olmasını önleyebilirsiniz ve elbette pilavınızı güzelce yıkamayı da ihmal etmeyin.

En iyi pilav tenceresini seçmenin ve pilavınızı güzelce yıkamanın yanında dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus ise kullandığınız yağdır. İster tereyağ, ister sıvıyağ kullanın ama yağınızın kaliteli olmasına özen gösterin. Eğer sıvıyağ kullanmayı tercih ediyorsanız tercihinizi zeytin yağından yana kullanabilirsiniz hatta tereyağını ve zeytin yağını birlikte kullanmayı dahi deneyebilirsiniz.

Bir diğer püf noktamız ise pilavı kısık ateşte kavurmaktır. Pilavınızı, kullandığınız yağı yakmadan kısık ateşte pişirmeniz son derece önemlidir. Pirinç pilavı yaparken dikkat edeceğiniz bu küçük ama önemli nokta, pirincinizin beyaz ve lezzetli olmasını sağlar. Pilavınızı kavururken tahta kaşık kullanmaya da özen gösterin. Tahta kaşık yardımıyla pilavı alttan yukarıya doğru kavurun, bu sayede pilavlarınız kırılmamış olur. Eğer tereyağının verdiği sarılığı engellemek ve daha beyaz bir pilav elde etmek istiyorsanız kavurma sırasında 1-2 damla limon sıkabilirsiniz.

İyi bir pilav pişirmek için ölçü de son derece önemlidir. Örneğin bir su bardağı pirinç kullanıyorsanız bir buçuk bardak su eklemelisiniz ancak pirincinizi daha önceden ıslattıysanız suyu bir bardağa düşürebilirsiniz. Üstelik et ya da tavuk suyu kullanmanız, pilavınıza ayrı bir lezzet verecektir.

Lezzetli Pilav Tarifleri

Sıra geldi lezzetli mi lezzetli, farklı pilav tariflerine..

Türkmen Pilavı Tarifi

Türkmen mutfağına özgü olan bu yemeği hazırlamak pirinç pilavı hazırlamaya benzer. Kuşbaşı et, soğan ve havuç kullanılarak hazırlanan bu yemek, kalabalık sofralarda sık sık sunulur.

Malzemeler:

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 5 su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Etleri tencerede kavurun. Soğan ve havuçları ince olacak şekilde doğrayın ve etleri kavururken üzerine soğanları dökün. Birkaç dakika sonra ise havuçları ekleyin ve karıştırın. Kavurma işlemi bittikten sonra su ekleyin. Etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha önce söylediğimiz gibi pirinçlerinizi ılık suda bekletin. 20 dakikalık bir bekletme yeterlidir. Ardından pirinçleri yıkayın ve süzün. Daha sonra hepsini tencereye koyun ve üzerlerine tuz ekleyerek yayın.

Pirinçlerinizi güzelce karıştırdıktan sonra üzerine 2 cm’i geçecek şekilde su koyun. Üst kısmından hafifçe karıştırın ve artık pişirmeye hazırlar. Pirinçler suyunu çektiğinde yumuşaklıklarını kontrol edin ve eğer dirilik kaldıysa bir miktar daha su ekleyin. Pilavınız pişince ocağın altını kısın ve 10 dakika demleyin. Ardından bir 10 dakika da ocağın altını kapatarak dinlenmeye bırakın.

Türkmen pilavınız hazır. Afiyet olsun.

Firik Pilavı Tarifi

Firik, en çok Orta Anadolu’da tüketilen ve pilav, çorba ve salata yapımında kullanılan bir bulgur türüdür. Size anlatacağımız firik pilavı ise firik, bulgur ve nohut ile hazırlanmakta olup Antep mutfağının önemli yemeklerinden biridir. Firik pilavı, lif bakımından zengin bir yemektir ve sinir ve sindirim sisteminin hızlı çalışmasını sağlar. Ayrıca kan şekerini düzenlediği için diyabet hastalarının tüketmesi önerilir.

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı nohut
  • 2 su bardağı firik
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Hazırlanışı:

Firik pilavı hazırlamak için kullanacağınız nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesin gün üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana dek haşlayın. Ayıkladığınız firik ile bulguru kuruyken birbirlerine karıştırın. Soğanınızı yağda şeffaflayıncaya kadar kavurun. Biber salçası ilave edin ve soğanla iyice karıştırın. Ardından üzerine 6 bardak sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin. Firik ve bulguru ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte kaynatın ve daha sonra pilav suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.

Bu yazımızda en iyi pilav tenceresi hangisi konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/bol-kopuklu-turk-kahvesi-nasil-yapilir linkinden ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.