750 tl ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

Çelik Tencere Lekeleri Nasıl Çıkar?

13-04-2021 09:54
Çelik Tencere Lekeleri Nasıl Çıkar?

Mutfakta yemek yapan pek çok kullanıcının en büyük problemi de çelik tencere lekelerinin çıkartılmasıdır. Tencereler yemek pişirdikten sonra yıkama aşamasında iken yağ ve kirleri yüzeyinde tuttukları için sorun çıkartabilmektedirler. Ancak belirtmekte fayda var ki bazı tencere türleri diğer türlere nazaran daha çok kir ve leke tutmaktadırlar. 

Teflon tarzındaki tencereler ve çelik olan tencereler daha az kir tuttukları için ve yağı yüzeylere daha az yapıştırdıkları için tercih edilebilirler. Özellikle de çok fazla zamanınızı bulaşığa ayırmak istemiyorsanız ve kolay, pratik bir şekilde tencereleri temizlemek istiyorsanız muhakkak ki bu tarz tencerelere yönelmek sizlere kolaylık sağlayacaktır. 

Çelik tencere lekeleri genel anlamda çıkartılması en kolay lekeler olarak adlandırılabilir çünkü bu lekeler yüzeye daha az tutularak bulaşık bezi veya süngeri ile yüzeyden çok rahat bir şekilde çıkartılabilmektedir. Yine aynı şekilde en zorlu lekeler olarak adlandırılan yağ lekelerini de çelik tencerenizden kolaylıkla çıkartabilirsiniz.

Çelik Tencerelerdeki Lekeler

Çelik tencereler genel anlamda kullanıcıların en sık tercih ettiği tencere modelleri arasında yer alır çünkü bu tencereler yağı ve kiri çok az miktarda tutmaktadırlar. Çelik tencere ile sağlıklı yemekler yapılabildiğinden dolayı pek çok farklı kullanıcı mutfağında çelik olan modelleri tercih etmektedir. Hem kullanımı konforlu, pratik kılabilmek için hem de temizlik zamanından tasarruf edebilmek için Hisar.com'dan tencere modellerine göz atabilirsiniz.

Gündelik hayatta kullanmanız için üretilen bu tencereler çeşitli kullanım aşamalarından geçtiği için uzun seneler boyunca sizlerle beraber olabilir. Çelik dayanıklı bir materyal olarak adlandırıldığı için tencere yapımında da kullanılmaktadır. Yine aynı şekilde çok eski zamanlardan beri sağlıklı bir niteliğe sahip olmasından kaynaklı olarak çelik, tencerelerde kullanılabilen bir materyaldir.

Belirtmekte fayda var ki çelik tencerelerin temizlenmesi diğer tencereye nazaran çok daha kısa sürmektedir. Bu sebeple çoğu insan birçok çelik tencere modelleri ile mutfaklarında bu tencere çeşitlerini kullanırlar. Sizin istek ve ihtiyaçlarınıza yön verebilecek olan farklı modeller karşımıza çıkabilir ve bu modeller arasından sizin mutfak dekorasyonunuza ve kullanımınıza uygun olanını seçip satın alabilirsiniz. 

Paslanmayan Çelik Tencere Modelleri

Her anlamda ilginizi çekebilecek olan farklı tarzdan çelik tencere seçenekleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu tencereler genel anlamda ve kiri ve pası tutmadıkları için insanlar tarafından sıklıkla tercih edilebilirler. Çelik tencerelerin en önemli özelliği kir ve pas tutmayan bir niteliğe sahip olmalarıdır. İçerisinde günlerce yemek saklayabileceğiniz bu tencereler yıkama aşamasına gelindiği zaman çoğu insana zorluk çıkartabilmektedir. Özellikle de çelik tencere lekelerinde görülen zorlu yağ kalıntıları her anlamda insanların tencere kullanımını zorlaştırmaktadır. 

Çelik bir tencere modeli tercih ettiğiniz zaman oldukça kısa bir süre içerisinde tencerenizdeki yağ ve kir kalıntılarından kurtulabilirsiniz. Böylelikle karşınıza çıkabilecek olan farklı alternatifleri değerlendirerek kir tutmayan veya yağlı olamayan bu tencereleri mutfağınıza ortak edebilirsiniz.

Dayanıklı ve Yağ Tutmayan Çelik Tencereler

Çoğu yemek yağ ile yapıldığı için bu tarz yemeklerde hep kalıntı olarak yağlar tencerelerde birikmektedir. Ve bu yağları temizleyebilmek bazen zorlu bir aşamayı da beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla çoğu mutfak çalışanı ve çoğu mutfakta vakit geçiren aşçılar tencereleri tercih ederken çelik olanları tercih etmektedirler. Çelik tencerelerin yağ ve kir tutmayan yapıları sayesinde dakikalar içerisinde yağı ve kiri tencereden alabilirsiniz. Oldukça kısa bir süre içerisinde sünger veya fırça kullanarak tencerelerden tüm yağı ve kiri atabilirsiniz.

Yemeklerinizin lezzetli olmasını sağlayan bu yağları tencerelerden uzaklaştırabilmek oldukça kolaydır aslında. Dolayısıyla tercih edebileceğiniz doğru bir tencere modeli ile mutfakta daha kolay ve pratik bir çözüm elde edebilirsiniz. Yine aynı şekilde sağlıklı bir yapıya sahip olan bu tencerelerin kullanımı hem kolay hem konforlu hem de sağlıklı olabilmektedir. Doğal bir maden olan çeliğin yemekleri aynı zamanda pişirme özelliğine göre pişirmesi sayesinde sofralarınıza lezzetli yemekler servis edilebilir. Sizler de Hisar'dan çelik tencere satın alarak sağlıklı yemekler yapabilir. Hem de yağ ve kirden kurtulabileceğiniz tencerelerle kolaylıkla yemek yapmaya devam edebilirsiniz.

Çelik Tencere Lekeleri Nasıl Yok Edilir?

Çoğu kişinin en çok sorun ettiği şey yemek yapmaktan ziyade bulaşık yıkamaktır. Özellikle de tencereler en çok zaman alan ve en çok temizlenmesi zor olan eşyalardır. Dolayısıyla mutfağınızda bir tencereyle yemek yaptığınız zaman muhakkak ki bu tencerenin anında yıkanması gerekmektedir çünkü bu tencereye yağ ve kir depolandığı zaman tencerelerde yemek kalıntıları söz konusu olmaktadır. Bu yemek kalıntılarını yüzeyden uzaklaştırabilmek için güçlü yağ çözücüler veya kir çözücüler kullanabilirsiniz. 

Çelik tencereler genel anlamda kiri ve yağı en az tutan tencerelerdir ve dolayısıyla bunlardan yağı ve kiri uzaklaştırmak kolaydır. Sizler de evinizde ve mutfaklarınızda çelik tencere temizliğinde dikkat edilmesi gerekenlere uyduğunuz takdirde çelik tencere lekeleri oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Çelik Tencere Lekelerini Çıkartmak Çok Kolay

Zorlu lekeleri tencerelerden çıkartmak aslında oldukça kolaydır çünkü doğru yöntemi ve yolu kullanırsanız tencereleriniz de birikmiş olan yağı ve kiri kolayca çıkartabilirsiniz. Uygun adımları ve metotları deneyerek tencerenizdeki zorlu yağları ve kirleri kolayca çıkartabilirsiniz. Özellikle de sirke ve limon suyu gibi asidik yapıda olan çözücüleri kullanarak tencerenizdeki kirleri anında yüzeyden çıkartabilirsiniz. 

Çelik tencerelerinizi bu çözücüleri kullanarak ya da bildiğiniz bir çözücüyü kullanarak saniyeler içerisinde çelik tencere lekelerinden kurtulabilirsiniz. Yine aynı şekilde yağ ve kir söz konusu olduğu zaman tencerelerinizi yıkamak oldukça zorlu olabilir. Tencerelerinizi temiz bir şekilde yıkayabilmek ve muhafaza edebilmek için ise sirke ve limon tuzu kullanabilirsiniz.

Çelik Tencerelerdeki Lekeler İçin Çözücüler Kullanabilirsiniz

Çelik tencere lekeleri bazen insanların en çok önem verdiği ve titizlikle çıkartmak istediği lekeler olabilir. Dolayısıyla bu lekeleri doğru bir şekilde çıkartabilmek için muhakkak ki uygun bir yöntem ve metot kullanmalısınız. Özellikle de beyaz sirke ve limon tuzu gibi çözücüler ve ayrıştırıcılar tencerelerdeki lekeleri yok edebilir. 

Uzun seneler kullandığınız tencerelerde bazen lekelenmeler söz konusu olabilir. Bunları giderebilmek için muhakkak ki çözücü ve asidik nitelikteki doğal içerikli ürünlerden yararlanabilirsiniz. İlk akla gelebilecek olan yöntem limonu tencerelerde kullanmaktır, limon kabuğunu tencerenize sürdüğünüz zaman ve parlatmaya çalıştığınız zaman tencerelerin ışıldayan bir hale büründüğü söz konusu olabilir.

Çelik Tencere Lekelerine Çözüm

Yemek yaptığımız zaman ve mutfağa girdiğiniz zaman büyük bir ihtimalle tencerelerdeki lekeler sizlere sorun olabilir. Bu sorunu çözebilmek ve kolayca lekeleri uzaklaştırabilmek için çözücülerden ve bulaşık deterjanlarından yardım alabilirsiniz. Ancak bazen bunlar yetersiz kalabilir ve lekeleri gidermekte zorlanabilirsiniz. Bu noktada lekeleri giderebilmek için limon tuzu, beyaz sirke, karbonat gibi doğal içerikli materyallerden yararlanabilirsiniz. Bu tarz doğal içerikli materyaller ve mineraller tencerelerdeki lekeleri çözebilmektedirler. 

Yağ ve kir gibi kalıntılar bazen lekeye dönüşebilmektedir.Karşınıza çıkabilecek olan farklı alternatifler ve metotlar ışığında tenceredeki yağı ve kiri dakikalar içerisinde yüzeyden uzaklaştırabilirsiniz. Tencerelerin yağ ve kir tutan bir özelliğe sahip olmamasını da tercih edebilirsiniz. Çelik nitelikteki ürünler genel anlamda doğal ve dayanıklı ürünler oldukları için lekeyi ve kiri içerlerine hapsetmezler.

Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/granit-tencere-saglikli-mi linkinden ulaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.